Συνέλαβαν συνεργούς του “Εσκομπάρ της Ευρώπης”

Συνέλαβαν συνεργούς του “Εσκομπάρ της Ευρώπης”

Αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τέσσερις συνεργούς του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως “βασιλιάς των φυλακών”.

Συγκεκριμένα, επιχείρηση σύλληψης τεσσάρων Γεωργιανών, οι οποίοι εμπλέκονται από τις διωκτικές αρχές σε μαφιόζικη οργάνωση, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του τμήματος δίωξης οργανωμένου εγκλήματος στο Ωραιόκαστρο.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν εννέα όπλα και ταυτότητες διαφόρων χωρών. Γίνεται έρευνα εάν υπάρχει άμεση σχέση με τον Γεωργιανό μαφιόζο τους, ο οποίος είναι γνωστός στις διεθνείς αστυνομικές αρχές ως ο “Εσκομπάρ της Ευρώπης”.

Η αστυνομική έρευνα από την ασφάλεια έγινε με συμμετοχή πάνοπλων αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ωραιοκάστρου, αλλά και σε κατοικίες των εμπλεκομένων και η έρευνα ολοκληρώθηκε χθες τα ξημερώματα, ανήμερα των Χριστουγέννων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ”Μακεδονία”, οι πληροφορίες που είχαν περιέλθει στις διωκτικές αρχές αφορούσαν διακίνηση οπλισμού, και πιο συγκεκριμένα Καλάσνικοφ, Σκόρπιον και πιστόλια, τα οποία εξετάζονται από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων είχε καταδικαστεί το περασμένο καλοκαίρι σε κάθειρξη 8 ετών, μαζί με τον 52χρονο Γεωργιανό Λάσα Σουσανασβίλι. Στον τελευταίο είχε επιβληθεί κάθειρξη 14 χρόνων καθώς κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που είχε απλώσει τα “πλοκάμια” της σε όλη τη Νότια Ευρώπη, έχοντας αρχικά κέντρο την Ισπανία και στη συνέχεια τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: thestival.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ