Ζητούν παράταση για τις συντάξεις των αναπήρων

Ζητούν παράταση για τις συντάξεις των αναπήρων

 

Την παράταση, έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2014, της χορήγησης των συντάξεων στα άτομα με αναπηρία, τα οποία χωρίς δική τους υπαιτιότητα βρίσκονται στις λίστες αναμονής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ζητά από το υπουργείο Εργασίας η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΑμεΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι τα άτομα με αναπηρία, εξαιτίας των καθυστερήσεων «χάνουν, ενώ περιμένουν να εξεταστούν, το επίδομα, τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, με όλες τις συνέπειες που αυτό το γεγονός επιφέρει σε χρόνια πάσχοντες».

Το υπουργείο Εργασίας έχει δώσει παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου 2014, προκειμένου να ξεπεραστούν δυσκολίες και καθυστερήσεις, που οφείλονται στις πρόσφατες απεργίες του ιατρικού προσωπικού και εκτιμά ότι έως τότε η κατάσταση στα ΚΕΠΑ θα έχει εξομαλυνθεί.

Εκτός από την παράταση της καταβολής των συντάξεων αναπηρίας και της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των δικαιούχων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014 σε όσους περιμένουν την εξέτασή τους από τα ΚΕΠΑ, η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί και τη συνέχιση της χορήγησης του ΕΚΑΣ, σε άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που είναι κάτω των 65 ετών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ