Τους κρατούσαν αλυσοδεμένους και τους βασάνιζαν

Τους κρατούσαν αλυσοδεμένους και τους βασάνιζαν

Το μεσημέρι του Σαββάτου συνελήφθησαν στο Κορωπί, τέσσερις Πακιστανοί, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην  αρπαγή και στην παράνομη διακίνηση μεταναστών, τους οποίους «φυλάκιζαν» και με χρήση βίας τους εξανάγκαζαν να τους καταβάλλουν χρήματα.

Η επιχείρηση απαρτιζόταν από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε συνεργασία με το Τ.Α. Κορωπίου την Άμεση Δράση και Ομάδες ΔΙ.ΑΣ. Σημειώνεται πως αναζητούνται τρία επιπλέον μέλη του κυκλώματος.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες, μέλη της παραπάνω σπείρας προσέγγισαν δέκα  αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας  και συμφώνησαν να τους προωθήσουν παράνομα στην Ιταλία, έναντι της χρηματικής αμοιβής των 2.000-3.000 ευρώ έκαστος. Στις 12-12-2013 τους παρέλαβαν από διάφορα σημεία του κέντρου των Αθηνών και τους μετέφεραν σε οικία στο Κορωπί.

Στο σπίτι που τους οδήγησαν, τους έδεσαν τα χέρια και τα πόδια με αλυσίδες, τους αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα και τα χρήματα που κατείχαν. Στη συνέχεια με χρήση σωματικής βίας και με συνεχείς απειλές για τη ζωή τους, τους εξανάγκαζαν να επικοινωνούν με συγγενικά τους πρόσωπα, προκειμένου αυτά να καταβάλουν το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό. Κατά τη διάρκεια της ομηρίας, οι συνθήκες κράτησής τους ήταν απάνθρωπες με συνεχείς ξυλοδαρμούς και ελάχιστη παροχή τροφής και νερού.

Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, δύο από τους αλλοδαπούς κατάφεραν να λύσουν τις αλυσίδες τους και εγκατέλειψαν την οικία  προκείμενου να ζητήσουν βοήθεια.

Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην οικία, όπου βρήκαν αλυσοδεμένους, οκτώ αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας και τους απελευθέρωσαν, ενώ στη συνέχεια συνέλαβαν τους τέσσερις υπηκόους Πακιστάν.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, της ληστείας, της βαριάς σωματικής βλάβης και της παράβασης των Νόμων «περί οργανωμένου εγκλήματος» και «περί Αλλοδαπών» και οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ