Συνεδριάζει η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών του ΕΚΠΑ

Συνεδριάζει η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών του ΕΚΠΑ

Κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για το μέλλον των κινητοποιήσεων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο καθώς συνεδριάζει η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος.

Χθες το προεδρείο του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων εξέδωσε ανακοίνωση στην με την οποία προανήγγειλε την λήξη της απεργίας, ωστόσο η απεργιακή επιτροπή επέμεινε ότι η Γενική Συνέλευση έχει αποφασίσει απεργία μέχρι και σήμερα Παρασκευή.

Το προεδρείο υποστήριζε πως στη συνέλευση, κατά την οποία προκηρύχθηκαν δύο νέες 24ωρες απεργίες από τους περίπου 200 παριστάμενους, δεν υπήρξε απαρτία.

Η απεργιακή επιτροπή των διοικητικών υπαλλήλων από την άλλη πλευρά είχε καταθέσει πρόταση μομφής κατά του προεδρείου, επί της οποίας επρόκειτο να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία με κάλπη χθες. Αν και το ΑΜΠΕ μετέδωσε πως η συμμετοχή στη διαδικασία ήταν ανεμική και δεν υπήρξε αποτέλεσμα, η απεργιακή επιτροπή σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως υπερψηφίστηκε η πρόταση και έτσι το διοικητικό συμβούλιο είναι πλέον έκπτωτο.

H απεργιακή επιτροπή καταφέρθηκε κατά της παράταξης ΑΣΚΠΑ, κατηγορώντας τη για ευθυγράμμιση «με την πολιτική των διαθεσιμοτήτων και της προσφυγής τους σε υπόγειες διαπραγματεύσεις πίσω από τις πλάτες των εργαζόμενων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ