Μάθε τώρα αν πάσχεις από FoMO

Μάθε τώρα αν πάσχεις από FoMO

 Αν τα  social media έχουν κατακλύσει τη ζωή σου και δεν μπορείς να φανταστείς ούτε μία ημέρα μακριά τους ίσως πάσχεις από FoMO δηλαδή Fear of Missing Out .

Ανανεώνεις το status σου κάθε λίγο και λιγάκι, κάνεις όλη την ώρα check in κι ανεβάζεις φωτογραφίες και βίντεο από κάθε δραστηριότητά σου; Μήπως αν δεν μοιραστείς την κάθε στιγμή με τους εκατοντάδες διαδικτυακούς σου φίλους, νομίζεις ότι δεν την έχεις καν ζήσει;

Κάθε πόσα λεπτά κάνεις refresh στο twitter και στο facebook;

Ως FoMO χαρακτηρίζεται το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο σε κατακλύζει ο φόβος μήπως χάσεις κάτι ενδιαφέρον που κάνουν οι άλλοι και για το λόγο αυτό είσαι συνεχώς συνδεδεμένος.

Ο Dr Andy Przybylski επισημαίνει πως το φαινόμενο του FoMO δεν είναι κάτι νέο αλλά η σύγχρονη τεχνολογία και τα social media μας προσφέρουν ένα “παράθυρο” στις ζωές των άλλων με έναν τρόπο που δεν έχουμε δει ποτέ άλλοτε. 

Αν ανησυχείς μήπως πάσχεις από FoMO, κάνε το test από το πανεπιστήμιο του Essex. Το τεστ αποτελείται από 17 ερωτήσεις κλειστού τύπου και με την υποβολή των απαντήσεων σου γνωστοποιεί σε ποιο από τα 3 επίπεδα του FoMO (χαμηλό, μεσαίο, υψηλό) κατατάσσεσαι.

Μπορείς να δεις αν πάσχεις από τη νέα ψυχολογική ασθένεια κάνε το test εδώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ