Επεισοδιακή η συνέλευση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επεισοδιακή η συνέλευση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Σε κλίμα έντονης αντιπαράθεσης αποφασίστηκε στη σημερινή γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών η συνέχιση της απεργίας έως την προσεχή Παρασκευή.

Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή που η Σύγκλητος του ιδρύματος έχει ορίσει ως ημέρα έναρξης των μαθημάτων την προσεχή Δευτέρα.

Μία από τις παρατάξεις του Δ.Σ. του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων κατήγγειλε ότι στην ψηφοφορία συμμετείχαν «γιατροί του ΕΟΠΥΥ και φοιτητές» και διαβεβαίωνε ότι πρόθεση πολλών υπαλλήλων είναι να δώσουν κανονικά το «παρών» στην εργασία τους.

Η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προεδρείου, καλώντας τα μέλη του συλλόγου να τοποθετηθούν επί του θέματος σε μυστική ψηφοφορία που ορίστηκε για αύριο. Εάν η πρόταση μομφής υπερψηφιστεί από ικανό αριθμό υπαλλήλων, είναι πιθανόν να οδηγήσει σε έκτακτες εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ έως και την Παρασκευή.

Στην επεισοδιακή συνέλευση αποφασίστηκε εξάλλου να ζητηθούν τεχνικές διευκρινίσεις επί των προτάσεων του υπουργείου Παιδείας, καθώς και επιπλέον διαβεβαιώσεις ότι οι συγκεκριμένες οι προτάσεις θα υλοποιηθούν.

Αντίθετα, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η κατάσταση ομαλοποιείται πλήρως, καθώς οι εγγραφές, τα μαθήματα και η εξεταστική έχουν ξεκινήσει και στις εννέα σχολές του Ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι αύριο ξεκινούν και οι εργασίες της προγραμματισμένης Συνόδου πρυτάνεων στη Θεσσαλονίκη.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ