Σημάδια ότι ήρθε η ώρα να χωρίσετε

Σημάδια ότι ήρθε η ώρα να χωρίσετε

Μήπως αναρωτιέστε αν θα πρέπει να δώσετε ένα τέλος στη σχέση σας;  Το δίλημμα του ‘να μείνω ή να φύγω’ φέρει τεράστιο συναισθηματικό φορτίο.  Οι περισσότερες σχέσεις περνάνε από διακυμάνσεις, με κάποιες δυσκολότερες και άλλες πιο εύκολες και ευχάριστες φάσεις.  Τι γίνεται όμως αν οι δύσκολες ή οι κακές στιγμές είναι περισσότερες από τις καλές;  Τα 15 σημεία που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τι πρέπει να κάνετε, ώστε να προχωρήσετε στη ζωή σας. 

Γράφει η  Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια (greekpsychologypages.blogspot.gr).

Μία σχέση πρέπει να πάρει ένα τέλος, αν:

1. Υπάρχει κακοποίηση μέσα στη σχέση. Η κακοποίηση δεν έχει μόνο μία μορφή, τη σωματική, όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν.  Η κακοποίηση μπορεί να είναι συναισθηματική και ψυχολογική.  Καμία μορφή κακοποίησης δεν θα πρέπει να είναι ανεκτή.  Αυτό δεν είναι διαπραγματεύσιμο.

2. Δε θέλετε να περνάτε χρόνο με τον/τη σύντροφό σας: βαριέστε, σας τη δίνει στα νεύρα, δεν έχετε τι να πείτε με τον άνθρωπό σας και βρίσκετε διαρκώς δικαιολογίες για να μην είστε μαζί;  Ίσως λοιπόν να μη χρειάζεται να είστε μαζί.  

3. Αναπολείτε τον παλιό καλό καιρό στην αρχή του έρωτά σας ή προηγούμενους έρωτες.  Είναι φυσικό να μην αισθάνεται κανείς τον ίδιο τρελό έρωτα των πρώτων ημερών για τον/τη σύντροφό του, είναι όμως αφύσικο να μη νιώθει τίποτα ή, ακόμα χειρότερα να έχει αρνητικά συναισθήματα.  

4. Πρέπει να κάνετε μεγάλους συμβιβασμούς,  στις πεποιθήσεις, τις αξίες, την ευτυχία σας για να κάνετε τον/η σύντροφό σας ευτυχισμένο ή για να αποφύγετε συγκρούσεις μαζί του.

5. Δε βρίσκετε τον/τη σύντροφό σας ελκυστικό/ή ή εσείς έχετε αλλάξει δραστικά την εμφάνισή σας για να αρέσετε στον/η σύντροφό σας.

6. Ο/η σύντροφός σας δε σας επιτρέπει να έχετε στενούς δεσμούς με την οικογένεια και τους φίλους σας. Πρόκειται για σημάδι επιθυμίας ελέγχου, για κτητικότητα και ζήλεια από τη μεριά του συντρόφου σας, που ίσως έτσι υπονομεύει τις άλλες υγιείς σχέσεις στη ζωή σας και θέλει να σας περιορίσει στη σχέση μαζί του/της.  

7. Καυγαδίζετε και τσακώνεστε διαρκώς, για το παραμικρό και χωρίς λόγο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ