Πυροσβεστικοί σταθμοί χωρίς πετρέλαιο

Πυροσβεστικοί σταθμοί χωρίς πετρέλαιο

Την έλλειψη πετρελαίου τόσο στους σταθμούς και τα κλιμάκια της πυροσβεστικής στην Περιφέρεια Ηπείρου, όσο και στα οχήματα, τονίζει με Επιστολή – Καταγγελία η Ένωση Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Ηπείρου προς τον κ. Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νικόλαο Δένδια, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαργέλης Ζώης και ο Γεν. Γραμματέας Φάκας Βασίλειος.

Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης είναι οι υπάλληλοι της πυροσβεστικής να είναι αναγκασμένοι να εργάζονται σε περιβάλλον ψύχους αλλά και τα οχήματα να μην μπορούν να κινηθούν σε περίπτωση συμβάντων.

Ακολουθεί η επιστολή – καταγγελία:

“Κύριε Υπουργέ

Αναγκαζόμαστε με την παρούσα καταγγελία να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας στο θέμα που αντιμετωπίζουμε με τόσο με το πετρέλαιο κίνησης αλλά και περισσότερο με το πετρέλαιο θέρμανσης .

Είναι αδιανόητο για το Πυροσβεστικό Σώμα το οποίο είναι κατεξοχήν μηχανοκίνητο σώμα να μην υπάρχει πετρέλαιο ώστε να κινηθούν τα οχήματα σε περίπτωση συμβάντος , αλλά και τώρα με τον παγετό να μην μπορούν να βάζουν σε λειτουργία ποίο συχνά τα οχήματα ώστε να μην παγώνουν οι μηχανές ενώ σε κάποιες Υπηρεσίες έμειναν μόνο με τα καύσιμα που είχαν τα ντεπόζιτα των οχημάτων και η χορήγηση σε καύσιμα ήταν σχεδόν μηδαμινή που έγινε τις τελευταίες ημέρες.

Το ποιό σοβαρό πρόβλημα όμως είναι το θέμα με το πετρέλαιο θέρμανσης για το οποίο δεν υπάρχει σταγόνα σε κανένα Πυροσβεστικό Σταθμό ή Κλιμάκιο της Περιφέρειας Ηπείρου και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα οι Υπάλληλοι κυριολεκτικά να παγώνουν αφού είμαστε στην μέση του Χειμώνα και εδώ και καιρό στην πλειοψηφία σχεδόν των Υπηρεσιών της Περιφέρειας μας το θερμόμετρο δείχνει κάτω από το μηδέν -0 καθώς όλες σχεδόν είναι σε ορεινά σημεία και ο χειμώνας έχει μεγαλύτερη διάρκεια σε αυτές τις περιοχές.

Κύριε Υπουργέ ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας ώστε το Πυροσβεστικό Σώμα να επανέρθει στην πλήρη επιχειρησιακή του ετοιμότητα 365 ημέρες το χρόνο 24 ώρες το 24ωρο και όχι μόνο την αντιπυρική περίοδο καθώς ποτέ δεν σταματάμε να εργαζόμαστε όλο το έτος. Παρά τις ενέργειες που έχουν γίνει από την Περιφέρεια μας για χορήγηση πετρελαίου εδώ και μήνες , δεν έχει υπάρξει λύση τόσο στο θέμα κίνησης των οχημάτων αλλά και στο θέμα στέγασης των Υπαλλήλων και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα σε λίγες ημέρες εάν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο το σύνολο των οχημάτων να είναι στο συνεργείο και οι Υπάλληλοι στα Νοσοκομεία άρρωστοι.

Πηγή: pamepreveza.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ