«Στην κατάψυξη» η χώρα

«Στην κατάψυξη» η χώρα

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία τοπικά θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές στο Αιγαίο και χιονόνερο ή χιόνι στα ανατολικά τμήματα της Θράκης, καθώς και επιδείνωση του καιρού από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κεντρική Στερεά με βροχές στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, περιμένουμε σήμερα.

Το βράδυ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στο Αιγαίο, χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και στις Σποράδες οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν για λίγο περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Η θερμοκρασία, που από αργά το απόγευμα θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση, θα κυμανθεί από -5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, με τις μέγιστες στη Δυτική Μακεδονία και στη Θράκη να είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερες, από -2 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 5 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τις μέγιστες στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου να μην ξεπερνούν τους 11 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και σταδιακά σχεδόν θυελλώδεις, με βαθμιαία περαιτέρω ενίσχυση από αργά το απόγευμα σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις εντάσεων 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοανατολικούς με ίδιες εντάσεις.

Πιο αναλυτικά:

Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια αρχικά στα ορεινά και το βράδυ στα ημιορεινά, περιμένουμε στην Αττική. Τη νύχτα προς Τετάρτη ασθενείς χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο κυρίως στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου, αλλά από αργά το απόγευμα θα σημειώσει σημαντική πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ βορειοανατολικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις.

Παροδικές νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου με σημαντική πτώση από το απόγευμα. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, αναμένονται νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά. Τη νύχτα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θυελλώδεις θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως και 12 βαθμούς Κελσίου ενώ τις απογευματινές ώρες θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, θα αναπτυχθούν νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ ενώ αργότερα θα ενισχυθούν αγγίζοντας τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις τη νύχτα κυρίως στα ορεινά της Κρήτης.Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως και 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα περιμένουμε τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων το βράδυ στα βόρεια. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως και 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, στα ανατολικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικέ χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι σε ενίσχυση θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει αισθητή πτώση ενώ παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ο οποίος πιθανώς στα βόρεια να είναι κατά τόπους ισχυρός.

Την Πέμπτη, στα ανατολικά και νότια θα εκδηλωθούν νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στις νοτιότερες περιοχές και στα ορεινά της Κρήτης αλλά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με ενισχυμένους ανέμους έως και 8 μποφόρ και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ