17 τροφές κατά του καρκίνου του μαστού

17 τροφές κατά του καρκίνου του μαστού

Μπορεί η κληρονομικότητα να αποτελεί κυρίαρχο παράγοντα στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού, αλλά οι διατροφικές συνήθειες και ο τρόπος ζωής της κάθε γυναίκας έχουν βασικό μερίδιο ευθύνης για την εμφάνιση της νόσου.

Συγκριμένα, υπάρχουν 17 τροφές, οι οποίες συμβάλουν στην πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού, αλλά βοηθούν και στον περιορισμό των μεταστάσεων, εφόσον έχετε ήδη εμφανίσει τη νόσο.

Κουρκουμάς

Σε μία μελέτη που έγινε σε ποντίκια, οι ερευνητές ανακάλυψαν, ότι ο κουρκουμάς συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και ειδικά μάλιστα όταν υπάρχουν περιπτώσεις εξάπλωσης στους πνεύμονες.

Μούρα

Σύμφωνα με μια μελέτη, τα φυτοχημικά που βρίσκονται στα μούρα βοηθούν να σταματήσει η ανάπτυξη και η εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων, περιορίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο εμφάνισης άλλων μορφών καρκίνου.

Ντομάτες

Οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, το οποίο σύμφωνα με έρευνες μειώνει τον κίνδυνο του καρκίνου του μαστού.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο είναι πλούσια πηγή ελαϊκού οξέος, το οποίο, όπως αναφέρουν διάφορες μελέτες, αποτελεί βασικό σύμμαχο στη μάχη για την πρόληψη του καρκίνου.

Κόκκινο κρασί

Όταν καταναλώνεται με μέτρο, το κόκκινο κρασί θεωρείται «ευεργετικό» για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, περισσότερα από δύο ποτήρια την ημέρα, ενδέχεται να φέρουν αντίθετα αποτελέσματα.

Το κόκκινο κρασί μάλιστα φαίνεται πως βοηθά να μειωθούν οι επιπτώσεις της ακτινοβολίας σε γυναίκες, που υποβάλλονται σε ακτινοθεραπεία για τον καρκίνο, ενώ μία μελέτη αποκάλυψε ακόμη, ότι η ρεσβερατρόλη στο κόκκινο κρασί καθιστά τα καρκινικά κύτταρα πιο ευαίσθητα στη θεραπεία ακτινοβολίας, προστατεύοντας παράλληλα τα υγιή κύτταρα από ενδεχόμενες βλάβες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ