Έντονη αιθαλομίχλη στα Ιωάννινα

Έντονη αιθαλομίχλη στα Ιωάννινα

Πυκνό νέφος αιθαλομίχλης καλύπτει, από τις 6 το απόγευμα, την πόλη των Ιωαννίνων. Οι χαμηλές θερμοκρασίες, που σημειώνονται στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, αλλά και η αδυναμία αγοράς πετρελαίου θέρμανσης, έχουν σαν αποτέλεσμα στα περισσότερα σπίτια να ανάβουν όλη την ημέρα τζάκια και ξυλόσομπες, και, λόγω της αιθαλομίχλης να καθίσταται η ατμόσφαιρα στην πόλη αποπνιχτική.

Πολίτες των Ιωαννίνων που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης λένε πως αισθάνονται ενοχλήσεις στο λαιμό, ενώ ορισμένοι από αυτούς δυσφορία.

Ο καθηγητής της Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Παύλος Κασωμένος, ανέφερε ότι αυτή την στιγμή δεν είναι γνωστό πόσα μικρογραμμάρια μικροσωματιδίων έχουμε στην ατμόσφαιρα, διότι ο σταθμός μέτρησης βρίσκεται σε συντήρηση, ωστόσο υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση από αυτό που φαίνεται.

Ο καθηγητής συνιστά σε τέτοιες περιπτώσεις οι πολίτες να αποφεύγουν την ώρα της έξαρσης του φαινομένου να κυκλοφορούν για πολλή ώρα στο δρόμο, ειδικά οι ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, παιδιά και ηλικιωμένοι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ