«Κινδυνεύει» η παθολογική κλινική του Νοσ. Σπάρτης

«Κινδυνεύει» η παθολογική κλινική του Νοσ. Σπάρτης

 

Ορατός είναι ο κίνδυνος να κλείσει στις 16 Δεκεμβρίου η παθολογική κλινική του νοσοκομείου Σπάρτης, λόγω ελλείψεως ιατρών. Το γεγονός αυτό θα σημάνει την αναγκαστική διακομιδή των ασθενών, που θα βρίσκονται για νοσηλεία στην κλινική, σε άλλα νοσοκομεία με πρώτο αυτό της Τρίπολης.

Το πρόβλημα προκαλείται εξαιτίας μιας συνταξιοδότησης και δύο αποχωρήσεων, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει μόνο δύο παθολόγοι γιατροί στο νοσοκομείο, που καλύπτει όλο τον νομό Λακωνίας, και μαζί με μία γιατρό που εξυπηρετεί από το Βλαχιώτι, οι εφημερίες μπορούν να καλύψουν μόνο τον μισό μήνα.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, Χρήστος Καλαμπαλίκης μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ σημείωσε ότι, θα οδηγηθεί σε κλείσιμο η παθολογική, διότι οι εφημερίες βγαίνουν μόνο για τον μισό μήνα, ενώ υπάρχει πρόβλημα έλλειψης γιατρών και στην καρδιολογική, την παιδιατρική και τη χειρουργική κλινική, που έχουν από δύο μόνο ειδικευμένους γιατρούς, αντίστοιχα, η κάθε κλινική συν έναν επικουρικό που έχει η χειρουργική.

Ο κ. Καλαμπαλίκης ανέφερε ότι σε έκτακτα περιστατικά, προκειμένου να σωθούν ανθρώπινες ζωές, οι γιατροί πηγαίνουν στο νοσοκομείο και αντιμετωπίζουν τα περιστατικά άσχετα με το αν έχουν εφημερία.

Πρόσθεσε ότι, για τα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου, οι εργαζόμενοι είχαν ενημερώσει εγκαίρως από τον Μάρτιο του 2012, όλους τους παράγοντες του νομού, σε σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα, αλλά προσλήψεις δεν έγιναν και τώρα η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας Μαρία Τσιρώνη επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Σπάρτης, έχουν ως αποτέλεσμα την αποδυνάμωση τμημάτων ή κλινικών, την αναγκαστική ως εκ τούτου διακομιδή ασθενών σε άλλα γειτονικά νοσοκομεία και την αύξηση των κινδύνων και της ταλαιπωρίας των πολιτών- ασθενών».

Η κ. Τσιρώνη, σημειώνει ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην υγειονομική κάλυψη του νομού και δεν περισσεύει κανείς για διαθεσιμότητα.

Επιπλέον, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας, τονίζει πως αναμένει άμεσες ενέργειες από το υπουργείο Υγείας, αλλά και την πίεση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων προς την Πολιτεία, τονίζοντας «ότι η ζωή και η ποιότητα ζωής του πολίτη καθώς και η στήριξη των δομών Υγείας δεν πρέπει να σταματά στα μεγάλα αστικά κέντρα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ