“Δεν τρώω, αλλά παχαίνω”: Δείτε τους 8 λόγους που συμβαίνει αυτό

“Δεν τρώω, αλλά παχαίνω”: Δείτε τους 8 λόγους που συμβαίνει αυτό

Πολλοί είναι οι λόγοι που μπορούν να προσθέσουν κιλά: κακή διατροφή, έλλειψη κίνησης και άσκησης, παθολογικά αίτια. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν τους βάζει ο νους μας.

Η παχυσαρκία θεωρείται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας νόσος πια και θα αποτελέσει τη μάστιγα του 21ου αιώνα. Στην καθημερινή πράξη λίγοι συνειδητοποιούν ότι τα παραπάνω κιλά επιβαρύνουν παθολογικά τον οργανισμό. Οι περισσότεροι κάνουν δίαιτα για λόγους κυρίως αισθητικούς. Και είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι άνθρωποι σήμερα να παραπονιούνται ότι παχαίνουν χωρίς να τρώνε πολύ, ότι κάνουν δίαιτα και δεν χάνουν βάρος, ότι τρώνε από βουλιμία και όχι από πείνα, ότι κάνουν δίαιτα όλη την εβδομάδα, αλλά όταν βγαίνουν κοινωνικά παρασύρονται», επισημαίνει ο ειδικός παθολόγος – διατροφολόγος κ. Δημήτρης Δελλής.

Αιτία Νο1: Tρως χωρίς ανάσα

Ίσως να διατρέχεις έως και διπλάσιο κίνδυνο να γίνεις υπέρβαρη, λένε Ιάπωνες ερευνητές από το Παν/μιο της Οσάκα μετά από μελέτη που πραγματοποίησαν σε 3000 άτομα.

Οι άντρες που έτρωγαν γρήγορα είχαν 84% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι συγκριτικά με εκείνους που έτρωγαν πιο αργά. Αλλά και οι γυναίκες, εμφάνιζαν διπλάσιο κίνδυνο να εξελιχθούν σε υπέρβαρες.

Αιτία Νο2: Τρως στο πι και φι:

«Η συνήθεια να τρώμε γρήγορα δεν επιτρέπει στον εγκέφαλο να αντιληφθεί το αίσθημα κορεσμού. Αυτό που έλεγαν οι γιαγιάδες μας, ότι πρέπει να μασάμε 20 φορές κάθε μπουκιά, ίσως είναι αληθές», σχολιάζει ο καθηγητής Ian McDonald.

Αιτία Νο3: Έχεις χρέη

Όσο περισσότερα χρωστάς, τόσο πιο πολλές πιθανότητες -έως και διπλάσιες- έχεις να γίνεις παχύσαρκη. Κατά τους ερευνητές, οι ψυχολογικοί παράγοντες είναι αυτοί που ωθούν όσους έχουν μεγάλα χρέη να “ξεσπούν” στο φαγητό για να αντιμετωπίσουν το στρες ή την κατάθλιψη. Επίσης, τα παχυντικά φαγητά είναι συνήθως πιο φθηνά σε σχέση με τα υγιεινά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ