Σύλληψη 20 αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη

Σύλληψη 20 αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη

Κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής ζούσαν οικογένειες ρακοσυλλεκτών από τη νότια Βουλγαρία, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί μόνιμα τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, συγκεντρώνοντας ρούχα, σίδερα, πλαστικά και άλλα παλιά αντικείμενα, κυρίως μέσα από τους κάδους σκουπιδιών.

Στη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Τούμπας, συνελήφθησαν είκοσι άτομα από τη γειτονική χώρα (12 άνδρες και 8 γυναίκες) και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για παραβάσεις του υγειονομικού κώδικα και υγειονομικών διατάξεων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγιεινής Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης οι οποίοι πραγματοποίησαν έρευνα σε 4 διαμερίσματα και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα των αλλοδαπών, ύστερα από καταγγελίες ενοίκων πολυκατοικιών της περιοχής.

Οι αστυνομικοί και οι ελεγκτές υπάλληλοι αντίκρισαν μέσα στα ισόγεια διαμερίσματα, στα μπαλκόνια, στους διαδρόμους και στις πρασιές των οικοδομών, όπου διαμένουν, μεγάλες ποσότητες στοιβαγμένων – άχρηστων αντικειμένων και πρόχειρα διαμορφωμένα καρότσια τα οποία οι αλλοδαποί χρησιμοποιούν για τις μεταφορές των παλιών αντικειμένων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας οι ρακοσυλλέκτες με τις οικογένειές τους ζούσαν κάτω από πολύ άσχημες συνθήκες καθαριότητας, με πιθανό κίνδυνο υγειονομικής φύσης και προσβολής από ασθένειες.

Οι ρακοσυλλέκτες (στην πλειοψηφία τους Βούλγαροι υπήκοοι) έχουν εγκατασταθεί σε παλιά υπόγεια διαμερίσματα πολυκατοικιών όπου αποθηκεύουν από παλιές ηλεκτρικές συσκευές μέχρι ρούχα και παπούτσια, τα οποία στη συνέχεια τα μεταφέρουν στη χώρα τους και τα πωλούν. Τα παλιά αντικείμενα τα συλλέγουν μέσα από τους κάδους σκουπιδιών, αλλά και τους κάδους ανακύκλωσης με αυτοσχέδιους μεταλλικούς γάντζους και τα μεταφέρουν στα σπίτια τους μέσα σε παλιά, ειδικά διαμορφωμένα καρότσια.

Το γεγονός έχει απασχολήσει επανειλημμένα και το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, καθώς από τις δραστηριότητες των ρακοσυλλεκτών, καθώς χάνονται έσοδα από τα ανακυκλώσιμα υλικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ