Προβλήματα από την κακοκαιρία στo Ηράκλειο

Προβλήματα από την κακοκαιρία στo Ηράκλειο

Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει και την Ανατολική Κρήτη με κύρια χαρακτηριστικά τις καταρρακτώδεις βροχές και τους ισχυρούς ανέμους. Πολλοί δρόμοι του Ηρακλείου μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίσουν.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πάνω από 60 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ λόγω της βροχόπτωσης επικρατούσε κυκλοφοριακό χάος στους περισσότερους δρόμους της πόλης.

Παράλληλα, αίσια κατάληξη είχε η επιχείρηση διάσωσης, από άνδρες της ΕΜΑΚ, μιας γυναίκας με τα δύο της παιδιά, σε σχολείο κοντά στην οδό Παπά Πέτρου Γαβαλά.

Προβλήματα επίσης έχουν καταγραφεί στο οδικό δίκτυο με κατολισθήσεις.

Ακόμη μια πτήση ακυρώθηκε από το Ηράκλειο, εξαιτίας της νέφωσης, ενώ 5 πτήσεις με προορισμό τα Χανιά προσγειώθηκαν τελικά στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου.

Λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, Ευριπίδη Κουκιαδάκη, με την συμμετοχή των στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.

Όπως τονίστηκε στη σύσκεψη, ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε ετοιμότητα τις τελευταίες ώρες και ειδικότερα βρίσκονται σε επιφυλακή οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες με το ανθρώπινο δυναμικό τους, τα μηχανήματα της Περιφέρειας, αλλά και ιδιωτικών τεχνικών εταιρειών από τις οποίες και θα ζητηθεί η παρέμβαση εφόσον απαιτηθεί.

Ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου απηύθυνε έκκληση στους πολίτες και ειδικά στους οδηγούς να είναι τις επόμενες ώρες ιδιαίτερα προσεκτικοί, αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα ραγδαίας βροχόπτωσης.

Παράλληλα αναφέρθηκε ότι η Τροχαία Ηρακλείου και ευρύτερα η Αστυνομική Διεύθυνση βρίσκονται επίσης σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτα περιστατικά.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ