Έπεσαν 104 δέντρα στην Αθήνα

Έπεσαν 104 δέντρα στην Αθήνα

Στον αριθμό των 104,ανέρχονται τα δέντρα τα οποία έπεσαν από το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αθήνα. Τα δέντρα αυτά γρήγορα αποσύρθηκαν, όπως επίσης και κλαδιά από άλλα 86 δέντρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων, σχετικά με την κακοκαιρία που έπληξε σήμερα το Λεκανοπέδιο άμεση ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων του δήμου Αθηναίων.

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα:

«Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος από τις πρώτες πρωινές ώρες εργάστηκαν πυρετωδώς και αφού κατέγραψαν τα σημεία που υπήρχε πρόβλημα, με τη βοήθεια γερανοφόρων μηχανημάτων και συνεργείων από εδάφους, απέσυραν τους πεσμένους κορμούς των δέντρων, αλλά και κλαδιών, που είτε εμπόδιζαν την κυκλοφορία των οχημάτων, είτε αποτελούσαν κίνδυνο για τους πεζούς. Την όλη επιχείρηση επέμβασης συντόνισε  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος  κ. Άγγελος Αντωνόπουλος.

Τα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, καθ’ όλο το 24ωρο,  λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας.

Δεν σημειώθηκαν ατυχήματα, παρά μόνο ένας ελαφρύς τραυματισμός από πτώση δέντρου στην οδό Σταδίου, καθώς τα περισσότερα δέντρα είχαν κλαδευτεί τα τελευταία δύο χρόνια. Για προληπτικούς λόγους ο Εθνικός Κήπος σήμερα παρέμεινε κλειστός, ενώ ολιγόωρη διακοπή παρατηρήθηκε στους δρόμους:  Μιχαλακοπούλου, Ιερά Οδός, Πέτρου Ράλλη, Ορφανίδου, Σταδίου, Μενεκράτους και στη συμβολή των οδών Αδριανείου και Θωμαίδος, προκειμένου να απομακρυνθούν τα πεσμένα δέντρα και κλαδιά.

Τα δέντρα θα αντικατασταθούν κατά τη φυτευτική περίοδο την Άνοιξη.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ