• ΒΙΝΤΕΟ-Στο έλεος της κακοκαιρίας τα Χανιά

  6:42 μμ, Τρίτη 03 Δεκ 2013 6:42 μμ, Τρίτη 03 Δεκ 2013

  ΒΙΝΤΕΟ-Στο έλεος της κακοκαιρίας τα Χανιά

  Πλημμύρισαν τα σπίτια και οι δρόμοι στα Χανιά λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή.

  Πυροσβέστες και κάτοικοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να διώξουν τα λασπόνερα ενώ διεκόπη η κυκλοφορία σε αρκετούς δρόμους.

  Τα προβλήματα που έφεραν οι έντονες βροχοπτώσεις στον Νομό Χανίων οδήγησαν την Περιφέρεια στην απόφαση να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή της Κισάμου.

  Στην περιοχή του Κουρφαλώνα υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση υδάτων , ενώ στις περιοχές Ποταμίδα και Βουλγάρω «φούσκωσαν» ρέματα κοντά σε δύο σπίτια, ενώ στην περιοχή των Βουκολιών αναφέρθηκε εισροή υδάτων σε δύο κατοικίες. Στην περιοχή της Κισάμου έσπευσε ερπιστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής από τα Χανιά, προκειμένου να παρέμβει όπου και αν κριθεί αναγκαίο.

  Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώθηκε ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν, θα πρέπει οι κάτοικοι και οι πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται σε όλο το επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό δίκτυο του δήμου Κισάμου λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων.

  Ο δρόμος από Καλουδιανά προς Καστέλι (παλαιά εθνική) που διέρχεται ο Κακοπέρατος ποταμός είναι κλειστός και η διαδρομή θα γίνεται από το νέο οδικό δίκτυο. Η επικοινωνία με το Καστέλι θα γίνεται μόνο από την νέα εθνική οδό με πολύ προσοχή.

  Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων εφιστά την προσοχή στους πολίτες:

  -Να μην διασχίζουν χειμάρρους με τα πόδια ή με το αυτοκίνητό τους.

  -Να εγκαταλείπουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιηθεί και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

  -Να μένουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.

  -Να μην πλησιάζουν σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

  -Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

  -Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.

  -Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

  -Να αποφεύγουν την διέλευση κοντά από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου μπορεί ελαφρά αντικείμενα να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (πχ. κάτω από μπαλκόνια όπου μπορεί να πέσουν διάφορα αντικείμενα).

  Κατολισθήσεις αναφέρθηκαν στη θέση Τοπόλια, ενώ σε μερική επιφυλακή βρίσκεται η διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων. Στην περιοχή του δήμου Χανίων η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών στην Αγιά, ενώ στην περιοχή Σταυρού αναφέρθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις υδάτων σε περιοχές όπου είχαν μπαζωθεί ρέματα. Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα καθαρισμού.

  Πηγή βίντεο: youtube, χρήστης:Provoli

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα