Κρίσεις πανικού: Γιατί εμφανίζονται τόσο ξαφνικά στη ζωή μας;

Κρίσεις πανικού: Γιατί εμφανίζονται τόσο ξαφνικά στη ζωή μας;

Μήπως αισθάνεστε ένα ξαφνικό σφίξιμο στο στήθος, αίσθηση ότι δε σας φτάνει ο αέρας που αναπνέετε, νιώθετε έντονη δυσφορία και έχετε ένα συναίσθημα ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά; Και μήπως οι γιατροί που έχετε επισκεφτεί σας έχουν πει ότι «δεν έχεις τίποτα! Η καρδιά σου είναι γερή!» αλλά παρόλα αυτά εσείς εξακολουθείτε να νιώθετε άσχημα; Πράγματι, μπορεί η γνωμάτευση να είναι ότι δεν έχετε τίποτα στην καρδιά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει «κάτι» που δεν πάει καλά. Αυτό το «κάτι» έχει όνομα: είναι κρίσεις πανικού και αποτελούν διαδεδομένο φαινόμενο, που «χτυπάει» γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας, λιγότερο ή περισσότερο μορφωμένους, πετυχημένους, «δυνατούς» ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις.

Οι κρίσεις πανικού μπορεί να εμφανιστούν ξαφνικά, χωρίς συγκεκριμένη αιτία. Εκεί που κάνετε τα ψώνια σας, σκαλίζετε το συρτάρι του γραφείου σας ή βάζετε τα κλειδιά στη μηχανή του αυτοκινήτου, αισθάνεστε ένα σφίξιμο στο στήθος, την καρδιά σας να χτυπάει σαν τρελή, δυσκολεύεστε να πάρετε αναπνοή και πιστεύετε ότι αυτό είναι το τέλος.

Ο φόβος εκείνων των στιγμών είναι τόσο έντονος και ανεξίτηλος, που στη συνέχεια σκέφτεστε με αγωνία τι θα γίνει αν το ξαναπάθετε και μήπως είναι χειρότερα ή μοιραίο την τελευταία φορά. Η ζωή σας μπορεί να αλλάξει μετά από μία σειρά κρίσεων πανικού, γιατί αρχίζετε να αποφεύγετε καταστάσεις, πρόσωπα και μέρη τα οποία έχετε συνδέσει με τις κρίσεις πανικού, ενώ παράλληλα αισθάνεστε ότι η ποιότητα ζωής σας έχει αλλάξει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ