Ο πιο φανατικός οπαδός του Πλατινί

Ο πιο φανατικός οπαδός του Πλατινί

Ο Φίλιππος Σταύρου από την Κύπρο είναι ο πιο φανατικός οπαδός του Μισέλ Πλατινί και έφτιαξε έναν “ναό” για το ίνδαλμά του.

Από την εποχή που έπαιζε μπάλα στον Ερμή Αραδίππου στη δεκαετία του ’80, απέκτησε το παρατσούκλι “Πλατινί”. “Επειδή στεκόμουν με τα χέρια στη μέση, μου έλεγαν “ρε, πώς είσαι έτσι, σαν τον Πλατινί” και από τότε μου έμεινε” θυμάται γεμάτος νοσταλγία.

Πλέον στα 58 του χρόνια ο Φίλιππος Σταύρου από τη Μοσφιλώτη Κύπρου καμαρώνει για το ξεχωριστό μουσείο που δημιούργησε για τον άλλοτε άσο των γηπέδων και νυν πρόεδρο της UEFA ΜΙσέλ Πλατινί.

“Από εκείνα τα χρόνια ο Πλατινί μου έγινε έμμονή ιδέα και το 1987 άρχισα να μαζεύω οτιδήποτε είχε σχέση με εκείνον για να δημιουργήσω μια συλλογή. Ήταν κάτι μου που έδινε ζωή” λέει στην εφημερίδα “Espresso” o Φίλιππος Σταύρου για τον “ναό του Πλατινί”, όπως ο ίδιος ονομάζει το μουσείο και συνεχίζει: “Έχω δεκάδες φανέλες του, μπάλες, το περιβραχιόνιό του, ακόμη και τα παπούτσια, μάρκας Patric, που φορούσε στη δεκαετία του ’80, και φυσικά εκατοντάδες κάδεα και αφίσες του”.

 

Το μουσείο Πλατινί δέχεται καθημερινά πολλούς επισκέπτες. “Ειδικά τα καλοκαίρια έρχονται και το βλέπουν πολλοί Γάλλοι και κυριολεκτικά ξετρελαίνονται. Δεν είναι κάτι επικερδές για εμένα, δεν έχω βάλει εισητήριο. Μάλιστα σε κάθε επισκέπτη δίνω από ένα κάδρο για ενθύμιο. Εγώ χαίρομαι μόνο που έρχονται και το βλέπουν” κατέληξε ο πιο “τρελός” οπαδός του Μισέλ Πλατινί.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ