«Απαλλαγή» δανείου για άνεργη οικογένεια

«Απαλλαγή» δανείου για άνεργη οικογένεια

Το μοναδικό εισόδημα των 150 ευρώ μηνιαίως , από τον μισθό της καθαρίστριας κόρης, δεν μπορούσε να τους εξασφαλίσει ούτε τα απαραίτητα για την τροφή τους, πόσο μάλλον να τους επιτρέψει να ξεχρεώσουν το δάνειο των 98.341 ευρώ που όφειλαν.

Η οικογένεια που ζει στο Λασίθι της Κρήτης με τη βοήθεια της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, κατέφυγε στο δικαστήριο που τελικά με μια ιστορική απόφαση την “απάλλαξε”  χωρίς να καθορίσει δόσεις για το χρέος.

Το Ειρηνοδικείου Σητείας ρύθμισε τα χρέη του πατέρα της οικογένειας με τον ορισμό “μηδενικών μηνιαίων καταβολών” και εξαιρεί  από τον πλειστηριασμό , την κύρια κατοικία του, αλλά και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

Από την τετραμελή οικογένεια εργάζεται μόνο η μία ενήλικη κόρη ως καθαρίστρια αλλά τα εισοδήματά της δεν ξεπερνούν τα 150 ευρώ.  Η οικογένεια κερδίζει 1000 ευρώ το χρόνο από  επιδότηση ελαιόλαδου στο όνομα της μητέρας.  Ο πατέρας είχε πάρει στεγαστικό δάνειο συνολικής οφειλής 98.341 ευρώ,  τα οποία όσο εργαζόταν ήταν σε θέση να αποπληρώνει.  

Το δικαστήριο προχώρησε σε επαναπροσδιορισμό της δίκης , μετά  από δεκάμηνο, για επανεξέταση  τυχόν διαφοροποίησης των εισοδημάτων του δανειολήπτη και ενδεχομένης βελτίωσης   ώστε να οριστούν οι προβλεπόμενες καταβολές.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ