Από το 1995 ήξεραν για τη γέφυρα

Από το 1995 ήξεραν για τη γέφυρα

“Θα θρηνήσουμε νεκρούς αν δεν φτιάξετε νέα γέφυρα”, φώναζαν οι κάτοικοι της δυτικής Ρόδου ήδη από το 1995, ενώ χρειάστηκε να επαναληφθούν για να ανοίξει ξανά το θέμα της αντιπλημμυρικής προστασίας στο νησί.

 Με παρέμβαση του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Ρόδου διενεργείται από χθες κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο τριών ανθρώπων και τις ζημιές σε σπίτια και περιουσίες.

Εδώ και δεκαετίες η γέφυρα της Κρεμαστής αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα για το κυκλοφοριακό δίκτυο της Ρόδου, καθώς είναι το σημείο που ενώνει το αεροδρόμιο του νησιού με την πόλη της Ρόδου.

Ως προσωρινή λύση κατασκευάστηκε πριν από αρκετά χρόνια ένας δρόμος ο οποίος διασχίζει κάθετα την κύτη του ποταμού για να περνούν τα οχήματα με κατεύθυνση προς τις νότιες  περιοχές και το αεροδρόμιο.

Αυτή η Ιρλανδικού τύπου γέφυρα, που ουσιαστικά “μπαζώνει” ένα σημείο του ποταμού χωρίς να επιτρέπει να φεύγουν τα ορμητικά νερά την ώρα της καταιγίδας, μετατράπηκε σε υγρό τάφο. Γνωστό και χιλιοειπωμένο σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο ήταν το θέμα της γέφυρας στον οικισμό Κρεμαστής.  

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ