Στη δικαιοσύνη ο πρύτανης

Στη δικαιοσύνη ο πρύτανης

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, αμέσως μετά την ωριαία συνάντηση που είχε με τον υπουργό παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, υπογράμμισε ότι το θέμα της διαθεσιμότητας παραμένει ανοιχτό προς συζήτηση μεταξύ των οκτώ πανεπιστημίων και του υπουργείου.

Ταυτόχρονα όμως δεσμεύτηκε για από κοινού (με τους εργαζόμενους) προσφυγή στη δικαιοσύνη, επειδή θεωρούν τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων μη σύννομη διαδικασία και ευελπιστούν ότι τα δικαστήρια θα τους δικαιώσουν.

Αιτία για τη δικαστική προσφυγή, στάθηκε το γεγονός, πως ενώ όταν στάλθηκαν από τον ίδιο στο υπουργείο τα στοιχεία των υπαλλήλων στο ΑΣΕΠ, αυτά ήταν ελλιπή, το υπουργείο προχώρησε κανονικά στη δημοσιοποίηση των οριστικών πινάκων.

Σύμφωνα με τον Τρ. Αλμπάνη, η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων έχει καταστροφικές για το Πανεπιστήμιο συνέπειες, αφού όπως τόνισε χαρακτηριστικά, το Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που υποστηρίζει τη Μηχανογράφηση του πανεπιστημίου διαλύεται, ενώ σοβαρές δυσλειτουργίες παρουσιάζονται στην λειτουργία της Οικονομικής Υπηρεσίας, της Φοιτητικής Μέριμνας και των Γραμματειών των Σχολών και Τμημάτων.

Πηγή: epirusgate.blogspot.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ