Μυλόπουλος: Διάλογος κατόπιν εορτής…

Μυλόπουλος: Διάλογος κατόπιν εορτής…

Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Μαίρης Πολλάλη, με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια.

«Η υπόθεση της διαθεσιμότητας, βλάπτει τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και την κοινωνία και την οικονομία», σχολίασε αρχικά ο κ. Μυλόπουλος και συνέχισε:

«Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αξιολόγηση, προκειμένου να γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάναμε την αξιολόγηση και πετάχτηκε στον κάλαθο τον αχρήστων και το υπουργείο προχώρησε με ένα νούμερο που είχε προαποφασιστεί. Ο υπουργός μας κάλεσε σε διάλογο, κατόπιν εορτής».

«Στο δικό μας Πανεπιστήμιο, υπάρχουν κινητοποιήσεις, υπάρχουν απεργίες διοικητικών υπαλλήλων, όμως το Πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό», ξεκαθάρισε ο κ. Μυλόπουλος ο οποίος σχολίασε τον τρόπο που έγινε η αξιολόγηση από το υπουργείο Παιδείας:

«Έπρεπε να δοθεί ένα νούμερο υπαλλήλων στην τρόικα και αυτό έγινε με έναν τρόπο άδικο, τυφλό και οριζόντιο. Δεν λέμε ότι δεν χρειάζεται η διαθεσιμότητα στη χώρα. Αλλά να γίνει βάση μιας μελέτης αξιολόγησης. Το χειρότερο είναι ότι οι λίστες που έχουν υπογραφεί από τον υπουργό, έχουν σωρεία λαθών και ανακριβειών».

«Αν αύριο το πρωί ο υπουργός πει ότι «ελάτε να συζητήσουμε το θέμα της διαθεσιμότητας, να σας ακούσω», αν αυτό συμβεί θα αρθεί αμέσως το αδιέξοδο και θα επιστρέψουν τα Πανεπιστήμια σε κανονική λειτουργία. Εγώ κάθε φορά που με καλεί ο υπουργός αισθάνομαι την υποχρέωση να πάω. Εγώ θα του θέσω το μεγάλο θέμα της διαθεσιμότητας. Δεν υπάρχει θέμα ότι δεν πάμε στον διάλογο. Το θέμα είναι ότι ο υπουργός, δεν κάνει διάλογο», είπε ακόμα ο κ. Μυλόπουλος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ