Στις φυλακές Δομοκού ο Αποστόλου της ΧΑ

Στις φυλακές Δομοκού ο Αποστόλου της ΧΑ

 

Τον δρόμο για τις φυλακές Δομοκού πήρε, μετά την απολογία του, στις εφέτες- ειδικές ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της «Χρυσής Αυγής», ο φερόμενος ως πυρηνάρχης στην Τοπική Οργάνωση του Πειραιά, που κατηγορείται, εκτός από ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για εκβίαση.

Πρόκειται για τον Νίκο Αποστόλου, το όνομα του οποίου προέκυψε μετά την επεξεργασία στοιχείων από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, σε συνδυασμό με άλλες μαρτυρικές καταθέσεις. Ο Αποστόλου εμπλέκεται σε υποθέσεις προστασίας σε νυχτερινά κέντρα.

Στοιχεία για τον κατηγορούμενο έχει δώσει στην κατάθεσή του ο προστατευόμενος μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Γ», ο οποίος υποστήριξε ότι ο Νίκος Αποστόλου είναι ο «πυρηνάρχης του Πειραιά».

Ο μάρτυρας Γ, στην κατάθεσή του, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρεται σε «επιχείρηση» στα τέλη Ιουνίου του 2012 που συμμετείχε ο ίδιος αλλά και ο «πυρηνάρχης του Πειραιά», κατά την οποία «μπήκαμε, μετά από διαταγή του Γιώργου Πατέλη, παράνομα σε σπίτι μεταναστών (μονοκατοικία), κοντά στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια, μαζί με 15 ακόμα άτομα, δύο διμοιρίες τις ονομάζαμε, στις οποίες συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Ρουπακιάς ο .. με τηλέφωνο 698, ο …, ο …, το δεξί χέρι του Πατέλη, ο … του οποίου δεν ξέρω άλλα στοιχεία και ο …, η μητέρα του οποίου ήταν υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και με διάφορα αντικείμενα, μαχαίρια, γκλομπ, καπνογόνα, τους προκαλέσαμε σωματικές βλάβες. Μετά από δύο ημέρες, ενημέρωσα τον Λοχαγό μου (σ.σ. εννοεί τον βουλευτή Γερμενή) και δέχθηκα τα συγχαρητήριά του για την επιχείρηση».

Ο μάρτυρας υποστηρίζει, επίσης, ότι με εντολή τού Λαγού και εν συνεχεία του Πατέλη, μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαιναν σε καταστήματα μεταναστών που πωλούσαν μεταχειρισμένα κινητά ή παραδοσιακά είδη της χώρας καταγωγής τους και τους απειλούσαν να τα κλείσουν, με αποτέλεσμα τα τρία από τα τέσσερα να κλείσουν.

Ο κατηγορούμενος, στην απολογία του, αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ υποστηρίζει σύμφωνα με πληροφορίες ότι δεν είναι αυτός ο «πυρηνάρχης του Πειραιά». Μάλιστα, ο Αποστόλου φέρεται να κατονόμασε άλλο πρόσωπο ως τον επικεφαλής της οργάνωσης Πειραιά και να υποστήριξε πως ο ίδιος δεν είναι καν μέλος, αλλά απλός υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. Φέρεται, επίσης, να αντέκρουσε όσους τον κατονόμασαν ως πυρηνάρχη, λέγοντας ότι «ήθελα να το παίξω πως ήμουν κάτι παραπάνω από αυτό που είμαι στους φίλους που δεν ήξεραν και γι’ αυτό τους έλεγα ότι είμαι πυρηνάρχης».

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε και ότι πουλούσε προστασία σε νυχτερινά κέντρα, αλλά και οποιαδήποτε συμμετοχή του σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών.

 

Πηγή:AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ