ΦΩΤΟ-Λεηλατούσαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ

ΦΩΤΟ-Λεηλατούσαν μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Συνελήφθησαν τρία μέλη εγκληματικής οργάνωσης ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων καθώς από τον Μάιο μέχρι και σήμερα είχαν διαπράξει 183 κλοπές μετασχηματιστών, καθώς και καλωδίων παροχής από ηλεκτρολογικούς πίνακες υποσταθμών του δικτύου της Δ.Ε.Η., που βρίσκονται σε αγροτικές εκτάσεις της ευρύτερης περιοχής του Νομού Καρδίτσας. Η ζημιά για τη Δ.Ε.Η. ανέρχεται στο 1.150.000 ευρώ.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, στο πλαίσιο της εκτεταμένης εγκληματικής τους δραστηριότητας, διέπρατταν συστηματικά κλοπές μετασχηματιστών. Συγκεκριμένα αφαιρούσαν τους μετασχηματιστές από κολώνες της Δ.Ε.Η., άρπαζαν το χαλκό από το εσωτερικό τους και στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση το χαλκό.

Η ποσότητα χαλκού που κατασχέθηκε, αποδόθηκε στο σύνολό της στο Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) Καρδίτσας.

Σημειώνεται ότι δύο από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις Αρχές για παρόμοιες διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ο οποίος με την ασκηθείσα σε βάρος τους κακουργηματική ποινική δίωξη, τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ