Οι τελωνειακοί απαντούν για τους επίορκους

Οι τελωνειακοί απαντούν για τους επίορκους

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα κωλυσιεργίας, ή συγκάλυψης» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι τελωνειακοί, αναφορικά με τα δημοσιεύματα για 55 περιπτώσεις επίορκων εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος:

«Σχετικά με τις πρόσφατες δήθεν αποκαλύψεις από έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης περί εντοπισμού από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης καθεστώτος πειθαρχικής ατιμωρησίας σε 55 περιπτώσεις επίορκων εφοριακών και τελωνειακών υπαλλήλων, διευκρινίζουμε προς κάθε κατεύθυνση τα ακόλουθα:

Από τις 55 περιπτώσεις οι 14 αφορούν σε τελωνειακούς υπαλλήλους, κατά των οποίων έχει ασκηθεί πειθαρχική και ποινική δίωξη.

Συγκεκριμένα:

α) Τέσσερις από αυτούς έχουν απαλλαγεί ποινικά και πειθαρχικά,

β) Έξι από αυτούς έχουν απαλλαγεί πειθαρχικά, ενώ η ποινική δίωξη που τους έχει ασκηθεί δεν αφορά σε αδίκημα για το οποίο θα μπορούσαν να τεθούν σε αργία,

γ) Δύο από αυτούς βρίσκονται στο τελικό στάδιο εκδίκασης της πειθαρχικής διαδικασίας,

δ) Δύο από αυτούς έχουν ήδη τεθεί σε αργία.

Όπως αποδεικνύεται, σε όλες τις ως άνω περιπτώσεις έχει τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και δεν υφίσταται κανένα θέμα κωλυσιεργίας, ή συγκάλυψης. Είναι, λοιπόν, αδιαμφισβήτητο ότι οι εν λόγω διαρροές από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο καταγγέλλουμε, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά σκοπό έχουν –για μια ακόμη φορά- να θίξουν την υπηρεσιακή υπόσταση και να σπιλώσουν την κοινωνική υπόληψη των εργαζομένων του υπουργείου Οικονομικών.

Η Ομοσπονδία μας τονίζει ότι δεν καλύπτει κανέναν επίορκο, αλλά απαιτεί την προστασία των συναδέλφων από μεθοδευμένες σκοπιμότητες διαφόρων κέντρων. Σε κάθε περίπτωση, επιθυμούμε την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών, προκειμένου να αποδοθούν οι όποιες ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες και να απελευθερωθούν όσοι βρίσκονται σε μακροχρόνια ομηρεία λόγω των εκκρεμών διώξεων.

Κανείς, όμως, δεν μπορεί να ακυρώσει τη συλλογική προσπάθεια που γίνεται από τους συναδέλφους μας στα τελωνεία για την είσπραξη των εθνικών και κοινοτικών απαιτήσεων καθώς και την πάταξη του λαθρεμπορίου και της διακίνησης ναρκωτικών και όπλων».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ