Απορρόφηση δημ. αστυνομικών

Απορρόφηση δημ. αστυνομικών

Αρχίζει η διαδικασία της επανατοποθέτησης των διαθέσιμων δημοτικών αστυνομικών σε νέες θέσεις, ενώ αναμένεται να εκδοθεί και η σχετική απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο της κινητικότητας, οι διαθέσιμοι δημοτικοί αστυνομικοί θα απορροφηθούν κατά κύριο λόγο στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ μεγάλο μέρος τους θα τοποθετηθεί σε σωφρονιστικά καταστήματα, στις υπηρεσίες αλλοδαπών και μετανάστευσης του υπουργείου Εσωτερικών, στις υπηρεσίες δίωξης του παραεμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών όπου θα προτιμηθούν όσοι έχουν σχετικά πτυχία.

Εντός 15 ημερών οι δημοτικοί αστυνομικοί καλούνται να υποβάλλουν αίτηση προτίμησης, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μετά τη λήξη αυτής της προθεσμίας, εντός δέκα ημερών, οι φορείς υποδοχής θα πρέπει να έχουν συντάξει τους πίνακες κριτηρίων και να αποστείλουν τις αιτήσεις στο ΑΣΕΠ, το οποίο θα προβεί στη μοριοδότηση των υπαλλήλων.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ