Ζητούν παραίτηση της Συγκλήτου

Ζητούν παραίτηση της Συγκλήτου

Την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου από τα καθήκοντά τους, ως μέσο πίεσης ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας, ζήτησαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ, με παρέμβασή τους στη σημερινή συνεδρίαση του οργάνου, που διεξάγεται στο κτίριο διοίκησης του Ιδρύματος.

Το ίδιο αίτημα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους διοικητικούς υπαλλήλους, κατέθεσαν στη Σύγκλητο και εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων.

 Η συνεδρίαση, παρουσία των διοικητικών υπαλλήλων, στους οποίους δόθηκε εκτενώς ο λόγος, έγινε σε ήρεμο κλίμα, ενώ κατατέθηκε ο προβληματισμός αρκετών πανεπιστημιακών και υπαλλήλων για το εάν “το ίδρυμα μπορεί να λειτουργήσει και πώς μετά τις διαθεσιμότητες” καθώς και για τα πιθανά αποτελέσματα που θα έχει μια ενδεχόμενη παραίτηση των μελών της Συγκλήτου στην παρούσα συγκυρία- τόσο για το ίδρυμα όσο και σε σχέση με τη διαθεσιμότητα.

Τονίστηκε, επίσης, με έμφαση ότι η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στην Αθήνα κρίθηκε παράνομη, αλλά όχι και καταχρηστική.

Η διοίκηση του Ιδρύματος άκουσε όλες τις απόψεις και οι εργαζόμενοι αποχώρησαν προκειμένου η Σύγκλητος να συσκεφθεί επί του αιτήματος και να ετοιμάσει ψήφισμα, καθώς και να συζητήσει τρέχοντα προγραμματισμένα θέματα.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ και άλλοι κλάδοι που έχουν ενταχθεί στο μέτρο της διαθεσιμότητας (σχολικοί φύλακες, καθηγητές ΕΠΑΛ, κ.ά.) έγιναν αποδέκτες πρότασης των πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για το ενδεχόμενο διοργάνωσης κοινών κινητοποιήσεων από την επόμενη εβδομάδα, η οποία ωστόσο για να υλοποιηθεί θα πρέπει να ληφθούν σχετικές αποφάσεις από τα διοικητικά συμβούλια των πρωτοβάθμιων σωματείων.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ