ΒΙΝΤΕΟ-Ηλεία-Κρίσιμες συναντήσεις

ΒΙΝΤΕΟ-Ηλεία-Κρίσιμες συναντήσεις

 

Παραμένει το αδιέξοδο στην υπόθεση των απορριμμάτων στην Ηλεία, αφού, μέχρι στιγμής, δεν έχει εξευρεθεί λύση, την ίδια στιγμή που η κατάσταση στον Πύργο είναι αποπνικτική και απειλεί τη δημόσια υγεία.

Μετά και τη σύσκεψη μεταξύ αιρετών του νομού προχθές, αναμένεται να ζητηθεί η συνδρομή της πολιτείας σε κεντρικό επίπεδο (ΥΠΕΚΑ), ώστε να απαλλαχθεί ο δήμος Πύργου από τις οφειλές που του παρακρατούνται και τα χρήματα αυτά να διατεθούν για τη μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Ηλείας.

Πηγές του δημαρχείου ανέφεραν στην εφ. Πατρίς ότι εγκαταλείπεται πλέον η σκέψη για εγκατάσταση του δεματοποιητή στις «Λίμνες», καθώς ήδη αναζητείται άλλος χώρος στην Ηλεία (έχει αποκλειστεί η περίπτωση της Τριανταφυλλιάς).

Ταυτόχρονα, θα ζητηθεί από τους κατοίκους των Μακρισίων, του Φλόκα και της Αλφειούσας, να ανοίξουν προσωρινά οι «Λίμνες» (πιθανότατα έως τις γιορτές) και να γίνει εναπόθεση απορρριμμάτων, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση και να δρομολογηθεί ακολούθως η μεταφορά εκτός Ηλείας.

Έως και αύριο αναμένεται να «κλειστεί» συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη, για το ζήτημα των οφειλών και τον υπουργό ΠΕΚΑ, Γ. Μανιάτη, για τα απορρίμματα, ενώ, ταυτόχρονα, από την πλευρά του δημάρχου Πύργου, Μάκη Παρασκευόπουλου, εκφράζεται η διάθεση για νέα συνάντηση και συζήτηση με τους κατοίκους, καθώς ο ίδιος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να δώσει συνέχεια στο θέμα των μηνύσεων.

Ωστόσο, οι πρώτες πληροφορίες από την πλευρά των κατοίκων αναφέρουν ότι δεν προτίθενται να επιτρέψουν εκ νέου εναπόθεση απορριμμάτων στις «Λίμνες».

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: patrisnews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ