«Ξεκοκαλίζουν» την προκήρυξη

Ξεκοκαλίζουν την προκήρυξη

«Φύλλο και φτερό» κάνουν οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής την 18σελιδη προκήρυξη, με την οποία η πρωτοεμφανιζόμενη τρομοκρατική οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή εκτέλεση των Γ. Φουντούλη και Μ. Καπελώνη, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Οι Αρχές, όπως μετέδωσε το Mega, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής σε δύο βασικά συμπεράσματα:

– Ότι ο εκτελεστής των δύο μελών της Χρυσής Αυγής και ο συντάκτης της προκήρυξης είναι διαφορετικά πρόσωπα,

– Ότι ο εκτελεστής είναι νέος στην ένοπλη οργάνωση, ενώ ο συντάκτης της προκήρυξης είναι «παλιός» στις τρομοκρατικές οργανώσεις και στο αντάρτικο πόλης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην Αντιτρομοκρατική περίμεναν ότι η προκήρυξη θα περιλαμβάνει τρία στοιχεία, στα οποία, ωστόσο, δεν γίνεται καμία αναφορά. Ειδικότερα, δεν περιγράφεται πουθενά η στιγμή της δολοφονίας, δεν γίνεται καμία αναφορά στο πώς και γιατί δημιουργήθηκε η οργάνωση, αλλά ούτε και στο οπλοστάσιό της.

Η προκήρυξη εξετάζεται ήδη στα εργαστήρια για αποτυπώματα και DNA, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι μέλος της οργάνωσης ήταν στο σκοπευτήριο και παρακολουθούσε τη στιγμή που η προκήρυξη παρελήφθη.

Παρέμβαση κατά της τρομοκρατίας από τον Μ. Γλέζο

Στο ζήτημα της προκήρυξης της οργάνωσης παρενέβη το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι «η προκήρυξη των αυτοπροσδιοριζόμενων “Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες” αποκαλύπτει ξεκάθαρα το απάνθρωπο ποιόν τους, παρά την απελπισμένη προσπάθειά τους να επενδύσουν ιδεολογικά το έγκλημά τους».

«Όποιοι κι αν είναι, πέρα από την ταυτότητά τους, ποιος τους όρισε ανακριτές, δικαστές, εκτελεστές; Ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να αφαιρούν την ανθρώπινη ζωή; Η κατάργηση της θανατικής ποινής αποτελεί συνάρτηση του ανθρωπιστικού πολιτισμικού επιπέδου ενός κράτους», τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Μανώλη Γλέζο, δύο είναι οι εκδοχές για την ταυτότητα των δολοφόνων:

«Η μια έχει απόλυτη σχέση με το σύστημα της παγκόσμιας αυτοκρατορίας (G8 – G20). Ειδικός Κλάδος ασχολείται και επιχειρεί να επιβάλει σε κάθε χώρα ακόμα και με δολοφονίες το καθεστώς της αρεσκείας του. Μερικά στοιχεία τα οποία εμπεριέχονται στο κείμενό τους αποκαλύπτουν αυτή τους την ταυτότητα.

«Η άλλη», προσθέτει, «δεν αποκλείεται να έχει σχέση με τους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς. Όσοι αποδέχονται αυτή την εκδοχή, ας αναλογιστούν τι θα συμβεί αν συμφωνήσουμε μαζί τους. Σε ποια κατάσταση θα βρεθεί η χώρα. Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα».

«Όποιοι κι αν είναι οι καθοδηγητές και αυτουργοί αυτών των εγκληματικών ενεργειών, μια πρέπει να είναι η απάντηση: Επαγρύπνηση», καταλήγει ο κ. Γλέζος.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ