Ελεύθερες οι γυναίκες που κακοποιούσαν τυφλή

Ελεύθερες οι γυναίκες που κακοποιούσαν τυφλή

 

Υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα, αφέθησαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, η 64χρονη και η 35χρονη κόρη της, που συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι κρατούσαν επί ένα χρόνο φυλακισμένη και κακοποιούσαν τυφλή γυναίκα, με σκοπό να της αποσπάσουν τη σύνταξη και το επίδομα αναπηρίας.

Εις βάρος τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα με την κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο ζωής, της απάτης, της παράνομης κατακράτηση, της υπεξαγωγής εγγράφων και της ενδοοικογενειακής βίας, αδικήματα από τα οποία μόνο το πρώτο είναι σε βαθμό κακουργήματος.

Οι δύο κατηγορούμενες, που όπως αποκαλύφθηκε ήταν η αδελφή και η ανιψιά της 62χρονης τυφλής, αρνήθηκαν το σύνολο των πράξεων που τους καταλογίζονται. Απολογούμενες φέρονται να ισχυρίστηκαν ότι η 62χρονη με τη θέλησή της εγκαταστάθηκε στο διαμέρισμα της αδελφής της.

Σχετικά με την κατηγορία ότι αφαίρεσαν από την παθούσα την αστυνομική της ταυτότητα και τα βιβλιάρια καταθέσεων, όπως έγινε γνωστό, είπαν ότι αυτό συνέβη διότι ήταν συνδικαιούχοι στους τραπεζικούς της λογαριασμούς και επιπλέον συμπλήρωναν τα απαιτούμενα έγγραφα για λογαριασμό της προκειμένου εκείνη να λαμβάνει τα προνοιακά επιδόματα. Αρνήθηκαν δε κατηγορηματικά ότι άσκησαν βία εναντίον της.

 

 

Πηγή:ΑΜΠΕ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ