Έρευνα για τη ρύπανση στο Κερατσίνι

Έρευνα για τη ρύπανση στο Κερατσίνι 

Έρευνα για τη ρύπανση από μαζούτ στο λιμανάκι των ερασιτεχνών αλιέων στο Κερατσίνι ξεκινά η ΔΕΗ, η οποία επισημαίνει ωστόσο ότι η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής στην περιοχή δεν χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο καύσιμο εδώ και 18 χρόνια.

«Έκτοτε τα δίκτυα και οι τρεις μεταλλικές δεξαμενές καυσίμων καθαρίσθηκαν και τα μεν δίκτυα και μία δεξαμενή αποξηλώθηκαν, οι δε άλλες δύο δεξαμενές χρησιμοποιούνται για αποθήκευση νερού. Επίσης, ολοκληρώθηκε και πρόγραμμα υπεδάφιας εξυγίανσης και αποκατάστασης που εφάρμοσε ο Σταθμός σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες. Στο πέρας του προγράμματος εξυγίανσης και αποκατάστασης οι αντλούμενες ποσότητες πετρελαιοειδών από το υπέδαφος του Σταθμού μηδενίστηκαν» αναφέρει η ΔΕΗ.

Τονίζει ακόμη ότι ο ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου, ανταποκρινόμενος στο παρελθόν σε σχετική κλήση των Λιμενικών Αρχών και χωρίς να στοιχειοθετείται δική του υπαιτιότητα, έχει λάβει συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα για την αποτροπή ενδεχόμενης ρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής, όπως κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης λιμένα αλιέων και τοποθέτηση μόνιμων θαλασσίων φραγμάτων. Η κατάσταση των φραγμάτων ελέγχεται καθημερινώς, στο πλαίσιο του πιστοποιημένου κατά ISO 14001 Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του ΑΗΣ και η όλη διαδικασία του καθαρισμού είναι γνωστή στις Δημόσιες Αρχές (Λιμεναρχείο, Περιφέρεια Αττικής, κ.λπ.).

«Ωστόσο, επειδή είναι δύσκολος ο εντοπισμός της εστίας του προβλήματος, η ΔΕΗ προβαίνει εντός των ημερών σε προκήρυξη διαγωνισμού για τη διερεύνηση των αιτίων εκδήλωσης του φαινομένου και του τρόπου αντιμετώπισής του, ενώ θα κρατά ενήμερους συστηματικά όλους τους αρμόδιους φορείς» καταλήγει η ΔΕΗ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ