Ηλεία-Κλειστές οι «Λίμνες»

Ηλεία-Κλειστές οι «Λίμνες»

Κλειστές παρέμειναν και χθες οι «Λίμνες» της τοπικής κοινότητας Αλφειούσας της δημοτικής ενότητας Βώλακος από κατοίκους των γύρω περιοχών, που, το τελευταίο διάστημα, «περιφρουρούν» το χώρο, με βασικό σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την αποκατάσταση της φύσης στο σημείο.

Το πρωί της Τετάρτης και ύστερα από την προχθεσινή επέμβαση των διμοιριών των ΜΑΤ, που απέτρεψαν στους κατοίκους, αλλά και σε οποιονδήποτε άλλον, την πρόσβαση στη χωματερή των «Λιμνών», οι κάτοικοι των Μακρισίων, της Αλφειούσας και του Φλόκα, βρέθηκαν στο σημείο από νωρίς το πρωί, μην επιτρέποντας στα απορριμματοφόρα να αδειάσουν τα σκουπίδια τους στο χώρο.

Οι κάτοικοι δηλώνουν την αντίθεσή τους για πολλοστή φορά στην προσπάθεια των δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας και Κρεστένων να εναποθέτουν τα σκουπίδια τους στη χωματερή στις «Λίμνες», αλλά και να εγκαταστήσουν δεματοποιητή στο σημείο.

Τους δικαιώνει το πόρισμα

Η δυναμικότητα που δείχνουν οι κάτοικοι στον αγώνα που δίνουν, το τελευταίο διάστημα, ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο με το πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, το οποίο τους δικαιώνει, καθώς θεωρεί παράνομη την εναπόθεση των σκουπιδιών στις «Λίμνες», αλλά και την εγκατάσταση του δεματοποιητή στο σημείο.

Το συγκεκριμένο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη έχει εκδοθεί, σύμφωνα με πηγές του patrisnews.com, από τις αρχές Νοεμβρίου και έχει ήδη κοινοποιηθεί στους εμπλεκόμενους δήμους, oι οποίοι το έχουν στα χέρια τους.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση στις «Λίμνες» έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις, καθώς πλέον, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή: «Η υγεία και η ζωή των πολιτών των τριών δήμων βρίσκεται στα χέρια των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας».

Παράλληλα, στην αναβολή των προγραμματισμένων για την Τετάρτη συνεδριάσεών του προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο Πύργου, μετά τις εξελίξεις στις «Λίμνες» και που είχαν ως αποτέλεσμα τον εκ νέου αποκλεισμό του ΧΑΔΑ από κατοίκους των Μακρισίων, της Αλφειούσας και του Φλόκα.

Η δημοτική αρχή, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωση, αποφάσισε την αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με σκοπό τη σύγκληση σύσκεψης με τους φορείς της κοινωνίας, που θα γίνει σήμερα στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου.

Στη συγκεκριμένη σύσκεψη θα γίνει συνολική ενημέρωση για το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στο δήμο Πύργου, μετά το αδιέξοδο που έχει προκύψει με την αποκομιδή των απορριμμάτων και που τείνει να λάβει διαστάσεις, όπως επισημαίνεται, ανθρωπιστικής κρίσης.

Πηγή: patrisnews.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ