Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων

Κτηνοτρόφοι από όλη τη χώρα θα συγκεντρωθούν στη Θεσσαλονίκη, την προσεχή Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης (ΥΜΑ-Θ), στις 12 το μεσημέρι.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη και πάλι στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Δημήτρη Καμπούρη.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καμπούρης, μετά την κινητοποίηση της Δευτέρας, οι κτηνοτρόφοι θα συναποφασίσουν ποια θα είναι η πορεία που θα ακολουθήσουν, θέτοντας ως επόμενους στόχους την παρουσία τους σε Τέμπη και Αθήνα.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σήμερα, η ΠΕΚ υπογραμμίζεται ότι οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν την επιβίωση του κλάδου, “ο οποίος βρίσκεται στην κατάσταση του 2006 δεχόμενος θεσμική επίθεση, όχι από τις γαλακτοβιομηχανίες, αλλά από την πολιτεία, με μια σειρά κακών πληρωμών, οι οποίες εάν γενικευθούν με τις προτάσεις της νέας ΚΑΠ θα οδηγήσουν την κτηνοτροφία και την οικονομία της χώρας στην καταστροφή”.

Πάντως, μεταξύ των διεκδικήσεων και των κινητοποιήσεων της ΠΕΚ, εντάσσεται και μια συνάντηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων “με την απαίτηση να έρθουν τα προβλήματα της κτηνοτροφίας στη Βουλή”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ