ΒΙΝΤΕΟ- Ζει χωρίς ρεύμα 9 μήνες

ΒΙΝΤΕΟ- Ζει χωρίς ρεύμα 9 μήνες

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ζει από το Μάρτιο ένας άνεργος άνδρας που κατοικεί στη Διομήδεια Ξάνθης. 

Πρόκειται για τον Αθανάσιο Θεοδωρίδη, ο οποίος είναι άνεργος και ζει μόνος στο πατρικό του σπίτι. Το περασμένο Μάρτιο οι συσσωρευμένες οφειλές προς τη ΔΕΗ ξεπέρασαν τις 3.000 ευρώ, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βυθιστεί στο σκοτάδι, αναζητώντας λύσεις, αλλά μάταια. 

«Πάει ένας χρόνος που δεν έχω δουλειά. Έκανα κανένα μεροκάματο δεξιά και αριστερά» αναφέρει ο κ. Θεοδωρίδης, εξηγώντας πως τους καλοκαιρινούς μήνες καλλιεργούσε λαχανικά στην αυλή του, τα οποία στη συνέχεια διέθετε προς πώληση για να τα βγάλει πέρα, με πολλές ωστόσο δυσκολίες. «Μόνο η εκκλησία με βοηθάει, με τρόφιμα» συμπληρώνει, τονίζοντας πως «δεν έχω κανένα εισόδημα», ενώ περιστασιακά λαμβάνει βοήθεια, από τους συγχωριανούς του. 

Ο ίδιος ανησυχεί μήπως η οφειλή προς τη ΔΕΗ, και το γεγονός ότι δεν καταβάλει το γνωστό χαράτσι, μεταφερθεί στο Δημόσιο Ταμείο και λόγω αδυναμίας χάσει ακόμη και το ίδιο του το σπίτι, το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο που έχει στην κατοχή του. «Τώρα αυτά τα 3.000 που χρωστάω θα πάνε στην εφορία και θα μου πάρουν το σπίτι;» αναρωτιέται ο ίδιος, φανερά ανήσυχος και τρομοκρατημένος. 

Μέσα στο σπίτι διατηρεί μια μικρή λάμπα, η οποία λειτουργεί με μπαταρίες, και την οποία χρησιμοποιεί το βράδυ.

Πηγή: thrakitoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ