Πάτρα : Διεκδικεί βραβείο για τα χειρότερα γραφεία Πολεοδομίας

Το πρώτο βραβείο για τα χειρότερα γραφεία δημόσιας υπηρεσίας διεκδικεί η Πολεοδομία στην Πάτρα,  η οποία βρίσκεται στο λιμάνι της πόλης σε πολύ κακές εγκαταστάσεις και με ελάχιστο προσωπικό, σύμφωνα με το The Best.grH Υπηρεσία Δόμησης Πατρών, όπως λέγεται πλέον η πολεοδομία Πατρών, στεγάζεται δίπλα στα ΚΕΠ της αχαϊκής πρωτεύουσας. Όπως αναφέρει το the best.gr, οι λιγοστοί υπάλληλοι της υπηρεσίας μόνον υπερήφανοι δε μπορούν να είναι για τις συνθήκες εργασίας. Δύο μάλιστα από αυτούς, προσεχώς θα είναι εκτός υπηρεσίας. Εργάζονται με καθεστώς σύμβασης ΙΔΟΧ, η οποία λήγει σε οκτώ μήνες. Η σύμβασή τους δεν αναμένεται να ανανεωθεί και η υπηρεσία αναμένεται σύντομα να καταρρεύσει, σύμφωνα με την αχαΐκή ιστοσελίδα.

Πάτρα: Δυο νέες περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης – Πως εστιάτορας την πάτησε με το «ρεζερβε»!

Καθώς τα γραφεία είναι δίπλα στη θάλασσα, η υγρασία κατακλύζει τον χώρο, στον οποίον όμως είναι αποθηκευμένα τα έγγραφα με τα πολεοδομικά δεδομένα ολόκληρης της Πάτρας, αλλά και του Αιγίου και των Καλαβρύτων.  Μέχρι πρόσφατα δεν είχαν θέρμανση. Μετά από επίμονες προσπάθειες εξασφάλισαν ένα φορητό σύστημα ψύξης – θέρμανσης. Οι φάκελοι ζυγίζουν πολλές φορές ακόμη και 2 κιλά. Οι γυναίκες διοικητικοί υπάλληλοι είναι αναγκασμένες  να σκαρφαλώνουν σε σκάλες κα  να ψάχνουν το αρχείο, ανάμεσα σε χιλιάδες έγγραφα, για να βρουν αυτό που αναζητούν και στη συνέχεια πρέπει να κατεβαίνουν από τις σκάλες κρατώντας το βάρος  στα χέρια.

Πάτρα: Περιπέτεια για άστεγη την ώρα της καταιγίδας – Η έκκληση σε αστυνομικούς

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα,  Οι διοικητικές υπάλληλοι Ελένη Συροπούλου και Βασιλική Αναγνωστοπούλου, οι οποίες  μίλησαν στο thebest.gr, αποκάλυψαν τους χώρους και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται τα τελευταία περισσότερα από 5 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραφεία δεν έχουν τουαλέτα, με αποτέλεσμα, όταν υπάρχει ανάγκη να πρέπει να κάνει κάποιος  ολόκληρο ταξίδι. Όταν η υπηρεσία χρειάστηκε χώρο για να αποθηκεύσει  τους νέους φακέλους που συγκεντρώνονταν εκεί, τοποθετήθηκαν πρόχειρα μεταλλικά ράφια και γραφεία, σε ένα επίσης πρόχειρο χώρο, σε ένα οίκημα, το οποίο χωρίστηκε με γυψοσανίδες. Ακόμα και τα νερά της βροχής μπαίνουν στα γραφεία της πολεοδομίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.  Είναι τόσο πρόχειρα τα γραφεία, που οι υπάλληλοι πέφτουν θύματα κλοπών από τα άτομα που κυκλοφορούν στο λιμάνι και στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το παλιό λιμάνι.

Πάτρα: Ξυλοκόπησε άγρια την πρώην του έξω από το σχολείο του παιδιού τους

Οι συμβασιούχοι

Η ιστοσελίδα  τονίζει πάντως ότι τα απαράδεκτα γραφεία δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Εξίσου απειλητικό για την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας είναι και η επικείμενη απόλυση των Δύο συμβασιούχων,  οι οκτάμηνες συμβάσεις των οποίων λήγουν σύντομα. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έχουν αποκτήσει άριστη γνώση των θεμάτων, αλλά κυρίως έχουν άριστη γνώση των θέσεων που έχουν οι φάκελοι στο αχανές αρχείο της υπηρεσίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ