Γολγοθάς στον Άγιο Σάββα

Γολγοθάς στον Άγιο Σάββα

Οι διάδρομοι στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, γεμίζουν. Ανθρωποι από κάθε σημείο της Αττικής σπεύδουν στο νοσοκομείο που θα τούς δώσει ζωή. Δεν πρόκειται για ένα τυχαίο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι καθυστερήσεις και η αδυναμία εξυπηρέτησης μπορεί να κοστίσουν σε ανθρώπινες ζωές.

Οι εργαζόμενοι το γνωρίζουν και κάνουν ό,τι είναι ανθρώπινα δυνατό. Η οικονομική κρίση έχει αυξήσει σημαντικά την κίνηση και τις νοσηλείες.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, η νοσηλευτική κίνηση έχει εκτιναχθεί την τελευταία τριετία φτάνοντας το 2012 τους 32.512 νοσηλευθέντες, από 28.365 το 2009. Η οικονομική κρίση έχει παίξει το ρόλο της, καθώς χιλιάδες καρκινοπαθείς δεν είναι σε θέση να πληρώσουν στον ιδιωτικό τομέα για επίσκεψη ή θεραπεία.

Το 2012, πραγματοποιήθηκαν 43.297 εξετάσεις. Ο αριθμός των εξετασθέντων αναμένεται να αγγίξει φέτος τους 55.000 καθώς έως το τέλος Ιουνίου είχαν ήδη εξετασθεί στα τακτικά ιατρεία 27.573 άνθρωποι και άλλοι 6.700 στα απογευματινά.

Η εικόνα στα εξωτερικά ιατρεία δείχνει ότι οι ασθενείς που αναζητούν ιατρική βοήθεια ζουν δύσκολες στιγμές.

Με την αίθουσα αναμονής να είναι κατάμεστη τις ημέρες της πρωινής εφημερίας, υπάρχουν στιγμές που δεν υπάρχει ούτε μία ελεύθερη καρέκλα για να καθίσουν ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας.

Στο ιατρείο στήθους και στο τμήμα πλαστικών επεμβάσεων επικρατεί το αδιαχώρητο. Δεκάδες γυναίκες που έχουν δώσει σκληρή μάχη με τον καρκίνο περιμένουν τη σειρά τους για να εξεταστούν.

Οι ασθενείς λένε ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας” έχει χειροτερέψει τα τελευταία χρόνια καθώς, λόγω της κρίσης, ο κόσμος έχει στραφεί αποκλειστικά στα δημόσια νοσοκομεία.  

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ