ΒΙΝΤΕΟ-Το χρονικό της επέμβασης στην ΕΡΤ

ΒΙΝΤΕΟ-Το χρονικό της επέμβασης στην ΕΡΤ

Σάλο προκάλεσε μέσα σε λίγους μήνες η υπόθεση της ΕΡΤ. Λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, αστυνομικές δυνάμεις με την παρουσία εισαγγελέα, επιχείρησαν στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. O εισαγγελέας ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις και οκτώ διμοιρίες των ΜΑΤ απέκλεισαν τις εισόδους του Ραδιομεγάρου. Λίγο αργότερα άρχισαν να συγκεντρώνονται δημοσιογράφοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Από το απόγευμα πραγματοποιείται έξω από το Ραδιομέγαρο συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής επέμβασης, με την κεντρική πύλη του κτιρίου να παραμένει κλειστή, φρουρούμενη από δυνάμεις της Αστυνομίας. 

Η λεωφόρος Μεσογείων εξακολουθεί να είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί όλο το βράδυ, ενώ στις 21:00 έβγαλαν ένα πρόχειρο δελτίο ειδήσεων από τη μέση του δρόμου . 

Τη συμπαράστασή τους δήλωσαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ που βρέθηκαν στο ραδιομέγαρο, καθώς και πολλές οργανώσεις, εργατικά σωματεία, αλλά και απλός κόσμος. 

Το απόγευμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, ανακοίνωσε στους συγκεντρωμένους στο Ραδιομέγαρο την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της Κυβέρνησης.

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 18.30, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι των Πανεπιστημίων και η ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη για συντονισμό του αγώνα τους.

 

Ο κόσμος στο Ραδιομέγαρο

 

Η ένταση στην ΕΡΤ

Η ένταση δεν έλειψε έξω από το Ραδιομέγαρο, στην κεντρική είσοδο, όπου ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί δημοσιογράφοι, με την αστυνομία να προχωρά σε χρήση χημικών.

Με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων εξετάστηκαν όλοι οι χώροι του Ραδιομεγάρου προκειμένου να γίνει πλήρης εκκένωση του κτιρίου. Έγιναν τέσσερις προσαγωγές ατόμων που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Ανάμεσα τους ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ, Γιώργος Καλφαγιάννης και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΡΑ, Νίκος Τσιμπίδας.

 

Έκλεισαν την πόρτα της ΕΡΤ με χειροπέδες 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, Γιώργο Σαββίδη, ο οποίος μίλησε πριν από λίγο στον Real Fm, οι αστυνομικές δυνάμεις “σφράγισαν” την κεντρική είσοδο της ΕΡΤ, χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι χειροπέδες. 

 

Τα τελευταία λεπτά της ελληνικής ραδιοφωνίας

Τα τελευταία λεπτά της εκπομπής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας κατά την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

 

Τα ΜΑΤ έξω από την ΕΡΤ

Άνδρες των ΜΑΤ, στη λεωφόρο Μεσογείων, ενίσχυσαν τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από την ΕΡΤ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν επέτρεπαν την είσοδο στο Ραδιομέγαρο ούτε σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν φτάσει στο σημείο. Οι βουλευτές έδειχναν τις βουλευτικές τους ταυτότητες στις δυνάμεις των ΜΑΤ, ωστόσο δεν τους επετράπη η πρόσβαση.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας δεν εντόπισε καμία ζημία στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ο οποίος βρέθηκε μαζί με τις αστυνομικές δυνάμεις, από τα ξημερώματα της Πέμπτης, στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής.

 

Οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου

Για την επιχείρηση της αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ήταν ενημέροι τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Real Fm, σε ότι αφορά τη χρονική στιγμή, την απόφαση την πήρε ο κ. Δένδιας, ενώ το σκεπτικό το οποίο αναπτύσσει το Μαξίμου κινείται στους εξής άξονες. Στο γεγονός ότι είχαν δοθεί αρκετά τελεσίγραφα να αποχωρήσουν από το κτίριο, καθώς και στο ότι παρανόμως, εμπόδισαν το κτίριο και τη νέα εταιρεία να λειτουργήσει.

 

Ο Κεδίκογλου για την ΕΡΤ

«Η επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε για την εφαρμογή του νόμου και την αποκατάσταση της νομιμότητας. Το Ραδιομέγαρο βρισκόταν υπό παράνομη κατάληψη, με αποτέλεσμα την καθημερινή ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου και η επέμβαση έγινε παρουσία Εισαγγελέα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Έπρεπε να τερματιστεί μία παράνομη κατάληψη. Έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

Η ΝΔ για την ΕΡΤ

“Η παράνομη κατάληψη του Ραδιομεγάρου της πρώην ΕΡΤ και ο σφετερισμός δημόσιας περιουσίας δεν μπορούσε να παρατείνεται άλλο. Ήταν και είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόζει τους νόμους και να αξιοποιεί τη δημόσια περιουσία για το συμφέρον του λαού. Αυτό έγινε σήμερα” επισημαίνει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της.

“Εφαρμόστηκαν οι νόμοι, αποκαταστάθηκε η νομιμότητα και αποδίδεται, πλέον, η δημόσια περιουσία εκεί που ανήκει, στους πολίτες. Το σχέδιο για μια νέα δημόσια ανεξάρτητη τηλεόραση θα εφαρμοστεί στο ακέραιο” προσθέτει η ΝΔ.

 

Kαψής: Σε δύο εβδομάδες θα μπει η ΔΤ στο Ραδιομέγαρο

Σε δύο εβδομάδες θα μπει η ΝΕΡΙΤ στο Ραδιομέγαρο, δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, οποίος τόνισε ότι, όταν μπήκαν στο κτίριο οι αστυνομικές δυνάμεις, βρήκαν στο εσωτερικό του 10-15 άτομα και οι πρώτες εικόνες δείχνουν ότι δεν υπάρχουν ζημιές.

Ο κ. Καψής υπογράμμισε πως η παραλαβή του κτιρίου θα γίνει από το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ, εξηγώντας πως θα ακολουθήσει καταγραφή από αρμόδιες επιτροπές του υπουργείου Οικονομικών και ακολούθως θα εγκατασταθούν σταδιακά υπηρεσίες από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Σημείωσε ότι οι προσλήψεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, θα γίνονται σταδιακά και πρόσθεσε ότι η διαδικασία της καταβολής των αποζημιώσεων είχε διακοπεί, διότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν είχαν στα χέρια τους τούς σχετικούς καταλόγους μισθοδοσίας.

 

Άδωνις:Η επέμβαση στην ΕΡΤ έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα

Στην τηλεοπτική εκπομπή Action Day του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 μίλησε για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι καλώς έγινε η επέμβαση στην ΕΡΤ και ότι έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα.

 

Βούλτεψη: Διαφώνησα με το timing

«Αυτά τα πράγματα έπρεπε να είχαν γίνει σε καιρό απεργίας, εγώ διαφώνησα με το τάιμινγκ» τόνισε η βουλευτής της ΝΔ, Σοφία Βούλτεψη, αναφερόμενη στις τελευταίες εξελίξεις με την ΕΡΤ.

«Δεν μπορούν όμως 50 άνθρωποι να κρατάνε περιουσία που ανήκει στον ελληνικό λαό» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

 

Το ΠΑΣΟΚ για την επέμβαση των ΜΑΤ 

«Η αποκατάσταση της νομιμότητας, η ελεύθερη και καθολική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι επιβεβλημένο καθήκον των συντεταγμένων αρχών της πολιτείας για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σχετικά με την επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

«Η συνέχιση της παράνομης κατάληψης της ΕΡΤ στρέφεται εναντίον των εργαζομένων που αν και έχουν αξιολογηθεί αξιοκρατικά δεν μπορούν να πιάσουν δουλειά, κατά της ανασυγκρότησης και αναβάθμισης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, κατά της προετοιμασίας της Ελλάδας εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μόνοι που αντιδρούν είναι αυτοί που μετέτρεψαν την ΕΡΤ σε παραμάγαζο για την εξυπηρέτηση μικροκομματικών συμφερόντων καλύπτοντας μια μικρή μειοψηφία εργαζομένων.

Κανείς σήμερα δεν μπορεί στο όνομα του λαϊκισμού και του τυχοδιωκτισμού να σταματήσει την αναβάθμιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης» τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

 

Κουκουλόπουλος: Θα πήγαινα στην ΕΡΤ, αν υπήρχε λόγος

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής μιλώντας στη Βουλή.

Ο κ. Κουκουλόπουλος αναφερόμενος στους βουλευτές που βρίσκονται στην είσοδο του Ραδιομεγάρου, τόνισε πως ο μόνος λόγος να βρίσκονται βουλευτές στην Αγίας Παρασκευή, είναι αν η Βουλή ορίσει σχετική αντιπροσωπεία που θα επιβλέψει την παράδοση του εξοπλισμού της ΕΡΤ.

 

ΣΥΡΙΖΑ-Μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης

«Με τη σημερινή εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, η κυβέρνηση ολοκληρώνει μία απόλυτα πραξικοπηματική ενέργειά της σε βάρος της ενημέρωσης και της δημοκρατίας, που ξεκίνησε την 11 Ιουνίου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Δύο μέρες, μετά το δώρο της κυβέρνησης στους ιδιώτες καναλάρχες, με τη δωρεάν παραχώρηση των νέων ψηφιακών αδειών, η μνημονιακή κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, λειτουργώντας εντελώς παράνομα, έγραψε μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημόσιας τηλεόρασης και της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Για άλλη μία φορά, το δίλημμα δημοκρατία ή μνημόνιο αναδεικνύεται επίκαιρο.

Ο λαός μας θα σταθεί απέναντι στην κατάλυση της νομιμότητας, στην υπονόμευση της δημοκρατίας και θα υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του και τις ελευθερίες του.

Απαιτούμε την άμεση αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την παράδοσή του στους εργαζόμενους της», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στρατούλης: Ο κ. Καψής μας είπε πως δεν ξέρει τίποτα

«Προσπαθούμε από το πρωί να δούμε ποιος είναι υπεύθυνος της επιχείρησης», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του MEGA, σχολιάζοντας το σημερινό συμβάν όπου αστυνομικές δυνάμεις, με την παρουσία εισαγγελέα, επιχείρησαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

«Ο κ. Καψής μας είπε που είναι αρμόδιος υπουργός πως δεν ξέρει τίποτα, ο κ. Δένδιας κρύβεται, ο αρμόδιος Εισαγγελέας που είναι εδώ, λέει εγώ δεν ξέρω τίποτα», αποκάλυψε ο κ. Στρατούλης, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να βάλει σε δημόσια περιουσία κάγκελα μπροστά από εκλεγμένους βουλευτές.

«Η πολιτική ευθύνη για ότι συμβαίνει σήμερα και για πράξεις και ενέργειες οι οποίες παραβιάζουν τη δημοκρατία και το σύνταγμα και τους νόμους της χώρας, η αποκλειστική ευθύνη είναι στον κ. Δένδια, που διέταξε την επιχείρηση, σε ολόκληρη την κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό. Μάλιστα, όταν κάνουν τέτοιες αυταρχικές, κατασταλτικές ενέργειες, με παρούσα την τρόικα στη χώρα μας, η οποία ζητάει νέες περικοπές μισθών, συντάξεων, νέους φόρους, νέο αίμα από τον ελληνικό λαό, είναι σαν να δείχνουν ότι είναι καλοί μαθητές απέναντι στην τρόικα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:

 

 

Κωνσταντοπούλου: Θα ντρέπονται εσαεί

«Η κυβέρνηση έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο παραλογισμού που κάνει πραξικόπημα εναντίον του εαυτού της, εναντίον της νομιμότητας. Κάποιοι θα ντρέπονται εσαεί και θα λογοδοτούν στις επόμενες γενιές», τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε δηλώσεις της έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Βούτσης: Σκηνές απείρου κάλλους

«Γίνονται σκηνές απείρου και… ελεεινού κάλλους» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ο οποίος χαρακτήρισε «ντροπή» τις τελευταίες εξελίξεις και σημείωσε ότι θα «συνεχίσουν τον αγώνα».

 

Η ΔΗΜΑΡ για την επέμβαση των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

«Η ΔΗΜΑΡ διαφώνησε κατηγορηματικά με την επιλογή της κυβέρνησης για τη βίαιη αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης και την απόρριψη κάθε συμβιβασμού» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε σχόλιό της για την επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. 

«Οι μήνες που πέρασαν ανέδειξαν τα αδιέξοδα της κυβερνητικής επιλογής.

Το αυταρχικό πρότυπο για την προώθηση μεταρρυθμίσεων, εμφανίζει σήμερα την αναμενομένη κατάληξη της εφαρμογής του. Τα ΜΑΤ στην εκκένωση της  ΕΡΤ» τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

 

Οι δηλώσεις Καμμένου για την ΕΡΤ

“Η τελευταία εξέλιξη είναι ακόμα μία πράξη της κατάλυσης του Συντάγματος, βλέπουμε ότι πλέον, υπό τη μορφή δυνάμεων κατοχής, η αστυνομία μπήκε και κατέλαβε το ραδιομέγαρο” δήλωσε ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Ο Καπερνάρος για την ΕΡΤ

Με ένα “σκληρό” κείμενο στον λογαριασμό του στο twitter, σχολίασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, τις εξελίξεις στην ΕΡΤ.

Δείτε τι έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter:

 

Το ΚΚΕ για την ΕΡΤ

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για την εισβολή των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τις προσαγωγές συνδικαλιστών και τη χρήση χημικών στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε άλλους εργαζόμενους που συμπαραστέκονταν έξω από το Ραδιομέγαρο», τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση το ΚΚΕ.

«Η εφαρμογή από την κυβέρνηση του δόγματος “νόμος και τάξη”» προσθέτει το ΚΚΕ, «αποδεικνύει ότι η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής».

«Η απάντηση είναι ο ενιαίος αγώνας όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής, ιδιαίτερα σήμερα που το δρόμο της ΕΡΤ παίρνουν και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί, όπως οι αμυντικές βιομηχανίες με μαζικές απολύσεις εργαζομένων», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Η Χρυσή Αυγή για την ΕΡΤ

“Το σημερινό σόου που στήθηκε στην ΕΡΤ είναι μία ακόμη απελπισμένη κίνηση του Σαμαρά για να αλλάξει την ατζέντα και ο κόσμος να ξεχάσει την αντιλαϊκή και ανθελληνική πολιτική του. Η άθλια συγκυβέρνηση απέδειξε από την πρώτη μέρα που δημιούργησε το σήριαλ της ΕΡΤ πως λειτουργεί χωρίς κανένα σχεδιασμό και είναι άκρως επικίνδυνη για την χώρα. Έχει προσκυνήσει τους μεγάλους καναλάρχες, εργολάβους και νταβατζήδες που με παράνομες ρυθμίσεις τους χάρισε τα πάντα. Μονή λύση για την Ελλάδα να πέσει η χούντα Σαμαρά-Βενιζέλου”, αναφέρει η ανακοίνωση της Χ.Α.

Δείτε επίσης τι δήλωσαν εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ.

 

Περπατάρης: Hμέρα ντροπής για την Δημοκρατία και τη δημοσιογραφία

Για ημέρα ντροπής έκανε λόγο ο νομικός σύμβουλος των εργαζομένων της ΕΡΤ Δημήτρης Περπατάρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο κ.Περπατάρης έκανε λόγο για περιστατικά “που θυμίζουν άλλες εποχές”.

Δείτε το βίντεο:

 

Αντωνιάδου: Δέχτηκα κι εγώ χημικά

Στην προσπάθεια των ΜΑΤ να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους, έπεσαν κάποια χημικά, «ορισμένα εκ των οποίων και σ’ εμένα», τόνισε η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1.

Δείτε στο βίντεο πώς περιγράφει την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η κ. Αντωνιάδου. 

 

Νικολάρα: Είναι ντροπή

Η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ, Μάχη Νικολάρα, αναρωτήθηκε αν η σημερινή επιχείρηση, είναι «ομολογία αποτυχίας, μέσω αστυνομικής επιχείρησης».

«Δεν ξέρω σε πια χώρα θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο», σχολίασε η Μ. Νικολάρα και πρόσθεσε μεταξύ άλλων, «τι είναι αυτό το πράγμα; Είναι ομολογία αποτυχίας μέσω αστυνομικής επιχείρησης; Είναι ντροπή…».

Δείτε το βίντεο από τον ANT1:

 

Σαββίδης: Δεν μας αφήνουν να μπούμε μέσα

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ, Γιώργος Σαββίδης, και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, που βρίσκονται έξω από την ΕΡΤ, ανέφεραν πως δεν τους αφήνουν να μπουν στο κτίριο για να επιβλέψουν την αστυνομική έρευνα.

 

Η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου

Η είδηση της επέμβασης των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Το μεγαλύτερο ειδησεογραφικό site της Βρετανίας, το ΒΒC, κάνει εκτενές ρεπορτάζ για το χρονικό της επιχείρησης στην ΕΡΤ.

Μάλιστα στην κεντρική φωτογραφία φαίνεται καθαρά ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου να προσπαθεί να αναπνεύσει από την χρήση χημικών.

 

Τα γερμανικά ΜΜΕ για την ΕΡΤ

Εκτενείς ήταν σύμφωνα με τη Deutsche Welle και οι αναφορές των γερμανικών μέσων ενημέρωσης στην επιχείρηση της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Για το θέμα γράφει η Zeit-Online: «Η αστυνομία εκκενώνει το υπό κατάληψη ραδιομέγαρο στην Αθήνα». Το ρεπορτάζ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «προσήχθησαν καταρχήν τέσσερις υπάλληλοι ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χωρίς χρήση βίας. Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον μιας μικρής ομάδας διαδηλωτών. Περίπου 200 αριστεροί ακτιβιστές και ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωσαν μπροστά στο κτίριο κατά της επιχείρησης της αστυνομίας».

Το Spiegel παρατηρεί στην ηλεκτρονική του έκδοση: «Η ελληνική ραδιοφωνία ΕΡΤ έκλεισε εν μια νυκτί, 2.700 δημοσιογράφοι και τεχνικοί έχασαν τη δουλειά τους. Περίπου 200 εξ΄ αυτών κλείστηκαν έκτοτε στο κτίριο και συνέχισαν να μεταδίδουν μέσω διαδικτύου. Η αστυνομία αντέδρασε τώρα σε αυτό».

«Η αστυνομία τερματίζει την κατάληψη του ραδιομεγάρου», είναι ο τίτλος ανάρτησης στην ιστοσελίδα του περιοδικού Stern, που υπενθυμίζει ότι «από τον Ιούλιο μια πρόχειρη κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση εκπέμπει ένα έκτακτο πρόγραμμα. Η ΔΤ εκπέμπει από ένα μικρό στούντιο στην Αθήνα. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, πρόκειται για μια μεταβατική λύση. Τους επόμενους μήνες αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία μια νέας, μικρότερης κρατικής τηλεόρασης υπό την επωνυμία ΝΕΡΙΤ».

«Η αστυνομία εκκενώνει την έδρα της κρατικής ραδιοφωνίας», είναι ο τίτλος σύντομου άρθρου στην ιστοσελίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, που σημειώνει ότι «μετά από 5μηνη κατάληψη από πρώην υπαλλήλους, η ελληνική αστυνομία εκκένωσε την έδρα της πρώην κρατικής ραδιοφωνίας ΕΡΤ. Με μια επιχείρηση–αστραπή, η κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είχε κλείσει για οικονομικούς λόγους την ιδιαίτερα ελλειμματική ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου, καθιστώντας με μιας άνεργους σχεδόν 2.700 υπαλλήλους».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ