Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν οι πορείες στη Θεσσαλονίκη

 

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι, με διαφορά λίγης ώρας, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης οι τρεις πορείες εργαζομένων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας των συνδικάτων.

Η συγκέντρωση των ΕΚΘ-ΕΔΟΘ πραγματοποιήθηκε μπροστά στο ΕΚΘ με τη συμμετοχή εργαζομένων από την ΕΛΒΟ, τα μέσα μεταφοράς, το χώρο της υγείας και επιχειρήσεις του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και σε αυτή κατευθύνθηκαν και εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ και φοιτητές που έκαναν προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγίας Σοφίας. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο ΥΜΑΘ.

«Στη Β. Ελλάδα η ανεργία έχει ξεπεράσει το 30%» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΚΘ Π. Τσαραμπουλίδης, υπογραμμίζοντας την εναντίωση των εργαζομένων σε απολύσεις, σε παρεμβάσεις στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και σε μέτρα λιτότητας.

Στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης κατέληξε μισή ώρα νωρίτερα και η πορεία του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησε συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, με ομιλητές εκπροσώπους εργαζομένων από διάφορους κλάδους. Πορεία με κατάληξη το ΥΜΑΘ έκαναν και μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, που συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα.

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ταμείου είσπραξης εσόδων ΙΚΑ, στην οδό Βαλαωρίτου, όπου στεγάζεται το κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών οφειλών (ΚΕΑΟ) πραγματοποίησαν, λίγο μετά τις δέκα το πρωί, εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΒΕ, επαγγελματίες διαφόρων κλάδων, εμποροβιοτέχνες, αυτοκινητιστές και ιδιοκτήτες ταξί, ζητώντας την κατάργηση του ΚΕΑΟ, πάγωμα και «αποποινικοποίηση» των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και «ρεαλιστικές» ρυθμίσεις εξόφλησης των εισφορών τους.

Οι αστικές συγκοινωνίες, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, λειτούργησαν με προσωπικό ασφαλείας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ