Έλληνας ζητεί 4.5 εκατ. από τη Fox

Έλληνας ζητεί 4.5 εκατ. από τη Fox

Ένας Έλληνας σέρνει στα δικαστήρια την 20th century Fox. Ο ομογενής συγγραφέας Οδυσσέας Λάππας κατηγορεί για κλοπή το μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο και την εταιρεία παραγωγής New Regency διεκδικώντας ως αποζημίωση το ιλιγγιώδες ποσό των 4.500.000 δολαρίων.

Η υπόθεση, που απασχόλησε, διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως η “Daily Mail” και η “Guardian”, αφορά την ταινία “In Time” που κυκλοφόρησε το 2011 με πρωταγωνιστές τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και την Αμάντα Σέιφριντ. Το στόρι του φιλμ μας μεταφέρει σε μια μελλοντική εποχή, όταν ο χρόνος λειτουργεί ως χρήμα κι όλοι οι άνθρωποι πεθαίνουν σε ηλικία 25 ετών εκτός αν αγοράσουν, δανειστούν ή κλέψουν χρόνο από άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Οδυσσέα Λάππα, ο ίδιος είχε γράψει ένα προσχέδιο σεναρίου το 1996 με ύποπτες ομοιότητες, που ονομαζόταν “Time Card”. Μάλιστα το είχε καταθέσει και στο Writer’s Guild of America. Όπως αναφέρει ο ομογενής συγγραφέας στη μήνυσή του εναντίον του κινηματογραφικού κολοσσού, επρόκειτο για μια περιπέτεια δράσης σε συνδυασμό με μια ερωτική ιστορία, η οποία εκτελίσσεται σε μια εποχή του μέλλοντος. όταν ο χρόνος είναι χρήμα και οι άνθρωποι πεθαίνουν στα 25α γενέθλιά τους.

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ