«Κλειδί» η κατάθεση του τέταρτου

«Κλειδί» η κατάθεση του τέταρτου

Καρέ – καρέ εξετάζουν οι αστυνομικοί το βίντεο που έχουν στα χέρια τους και στο οποίο απεικονίζεται ο δολοφόνος των δύο νεαρών έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο, ενώ ιδιαίτερης σημασίας για τις έρευνες είναι και η κατάθεση του τέταρτου ατόμου που βρισκόταν στο σημείο και κατάφερε να γλιτώσει από τα πυρά του δολοφόνου. Μαρτυρία – κλειδί και αυτή του ατόμου που επιχείρησε να κυνηγήσει τους δράστες μετά τη διπλή δολοφονία, ενώ στο «μικροσκόπιο» βρίσκεται και η μοτοσυκλέτα που βρέθηκε εγκαταλελειμμένη. 

Το βίντεο 

Στις πέντε φωτογραφίες – ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία απεικονίζεται με το χέρι παρατεταμένο ο δολοφόνος των δύο νεαρών, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το κλειστό κύκλωμα του κτιρίου. Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί ενώ βρισκόταν σε απόσταση 15 μέτρων από τους νεαρούς, συνέχισε να πυροβολεί μέχρι τα δύο μέτρα και στη συνέχεια πλησίασε και έδωσε τη χαριστική βολή. Έριξε συνολικά δώδεκα σφαίρες μέσα σε επτά δευτερόλεπτα. 

  

  

Οι συγκεκριμένες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι προϊόν επεξεργασίας, καθώς οι Αρχές ήθελαν να απομονώσουν τον δολοφόνο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εικόνα του βίντεο που έχει η Αστυνομία στα χέρια της και από το οποίο τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες έχει λίγο καλύτερη εικόνα. Πρόκειται για κάμερα ασφαλείας σε ύψος τουλάχιστον 30 μέτρων, κάτι που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να «δείξει» τα χαρακτηριστικά των δραστών. 

Ωστόσο, σε περίπτωση που συλληφθεί κάποιος ύποπτος, είναι δυνατόν να συγκριθεί με τον δράστη με βάση τον σωματότυπο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δολοφόνος είναι αδύνατος, γύρω στα 30, έχει ύψος 1,70 με 1,75, φορούσε τζιν παντελόνι σκούρου μπλε χρώματος, άσπρα παπούτσια, είχε ένα μαύρο σακίδιο και στο κεφάλι του είχε ένα λευκό τζόκεϊ ή κράνος. Μάλιστα, αυτόπτης μάρτυρας έχει δηλώσει ότι ο ένας από τους δράστες φορούσε κράνος, ο άλλος είχε αφήσει το κράνος του πάνω στο μηχανάκι, κάτι που σημαίνει ότι μάλλον ο δολοφόνος φορούσε τζόκεϊ. 

Αρχικά, ο δράστης πυροβόλησε τον νεαρό ο οποίος κατάφερε να γλιτώσει, δεν τραυματίστηκε και έτρεξε προς τα γραφεία του κόμματος. Δεύτερος δέχθηκε τους πυροβολισμούς ο τραυματισμένος, τον οποίο μάλιστα πυροβόλησε πισώπλατα. Αμέσως μετά, έστρεψε το όπλο και πυροβόλησε τους άλλους δύο νεαρούς. Ο ένας έπεσε αμέσως στο οδόστρωμα και στη συνέχεια πυροβόλησε τον δεύτερο. Την χαριστική βολή την έδωσε και στους δύο, ενώ ο ένας ήταν ακόμη όρθιος. 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν χθες και οι φωτογραφίες της μοτοσικλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες και βρέθηκε εγκαταλελειμμένη κοντά στο ρέμα Χελιδόνος, σε μια απόσταση περίπου δυο χιλιομέτρων από τα γραφεία της Χρυσής Αυγή. Οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι η μοτοσυκλέτα έχει κλαπεί από το καλοκαίρι και πιστεύουν ότι θα εντοπίσουν DNA ή αποτύπωμα που μπορεί να τους φανεί πολύτιμο στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο μάρτυρας – κλειδί

Στο μεταξύ, το τέταρτο άτομο που γλίτωσε και είδε κατάματα τον εκτελεστή, κατέθεσε κάτω από άκρα μυστικότητα στην αντιτρομοκρατική. Ο νεαρός έχει τεθεί σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων και σύμφωνα με πηγές είπε στους αστυνομικούς ότι ο εκτελεστής πλησίασε τα θύματα του χωρίς να πει ούτε λέξη και άρχισε να πυροβολεί ψύχραιμα.

«Ο εκτελεστής μας πλησίασε πεζός, χωρίς να μιλήσει, πυροβόλησε δύο φορές με ένα πιστόλι πρώτα εναντίον μου, από μία απόσταση περίπου δέκα μέτρων. Έσκυψα και αμέσως μετά έτρεξα και μπήκα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Βγήκα όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί και είδα σωριασμένα τα τρία παιδιά. Δεν είδα το πρόσωπο του εκτελεστή, ο οποίος φορούσε ανοιχτόχρωμο κράνο, όλα έγιναν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα», είπε το τέταρτο άτομο, σύμφωνα με πληροφορίες. 

Τα πυρά του εκτελεστή δέχθηκε και ένα πέμπτο άτομο, ένα μέλος της Χρυσής Αυγής το οποίο επιχείρησε με μηχανάκι να ακολουθήσει τους δράστες. Ο ίδιος είπε ότι τρόμαξε μετά τον πυροβολισμό και σταμάτησε. Το συγκεκριμένο περιστατικό σχετίζεται με τον 13ο κάλυκα που βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας. 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ