ΦΩΤΟ-Αυτός είναι ο εκτελεστής

ΦΩΤΟ-Αυτός είναι ο εκτελεστής

Φωτογραφίες τόσο του εκτελεστή των δύο μελών της Χρυσής Αυγής όσο και της μηχανής που χρησιμοποίησαν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

 

 

Από την επεξεργασία του βίντεο οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας που φαίνεται στις φωτογραφίες και είναι ο εκτελεστής των δύο νεαρών είναι μετρίου αναστήματος ύψους από 1,70 έως 1,75. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης  το απόγευμα της Παρασκευής φορούσε τζιν παντελόνι μπλε χρώματος, λευκά παπούτσια ενώ στην πλάτη του είχε ένα μαύρο σακίδιο. Ωστόσο δεν έχουν καταλήξει εάν φορούσε τζόκεϊ ή κράνος μηχανής λευκού χρώματος.

 

 

 

 

Από εκεί όμως που η ΕΛΑΣ περιμένει τις περισσότερες πληροφορίες από τους πολίτες είναι από τη μηχανή των δραστών. Πρόκειται για μοτοσυκλέτα μάρκας HONDA , μοντέλου Africa Twin , λευκού-μαύρου χρώματος, έφερε στο λευκό μέρος της σχέδια χρώματος κόκκινου και μπλε και βρέθηκε ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις σε υπαίθριο χώρο κοντά στο ρέμα της «Χελιδονούς», που βρίσκεται δίπλα στη χωμάτινη οδό Κρεστένων, περίπου σε 200 μέτρα απόσταση από τη συμβολή αυτής με την οδό Δεκελείας, στην Κηφισιά Αττικής. Σημειώνεται ότι η μηχανή είχε κλαπεί στις 28 Ιουνίου από την περιοχή της Καλλιθέας.

Η ΕΛΑΣ παρακαλεί εάν κάποιος πολίτης αντιλήφθηκε ή είδε τη συγκεκριμένη είτε κατά τη δολοφονική επίθεση είτε σε προγενέστερο χρόνο, τόσο σταθμευμένη σε οδό ή σε χώρο στάθμευσης να επικοινωνήσουν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 1014 και 10414 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected] της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 

 

 

Τι έδειξαν τα βίντεο πριν και μετά την επίθεση

Φως στις έρευνες των αρχών αναμένεται να ρίξουν τα δεκάδες βίντεο που έχουν στην κατοχή τους οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής από την δολοφονική επίθεση το βράδυ της Παρασκευής στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ηράκλειο.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν δει αρκετές φορές το βίντεο με τις δολοφονίες και έχουν καταλήξει ότι οι δράστες έφτασαν στη συμβολή της Λ. Ηρακλείου με την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου έξω από τα γραφεία του κόμματος περπατώντας και ενώ έχουν αφήσει τη μοτοσυκλέτα που επέβαιναν στην οδό Αυξεντίου.

Οι δράστες αιφνιδίασαν τα μέλη της Χ.Α. και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο άνδρας που καταγράφεται στο βίντεο σκοτώνει τον Μανώλη Καπελώνη και τον Γιώργο Φουντούλη.

Μόλις ολοκληρώνουν την αποστολή τους επιστρέφουν στην μοτοσικλέτα με τον οδηγό της μηχανής να ανοίγει την μπαγκαζιέρα που υπήρχε στη μηχανή και να βάζει μέσα σε αυτή την ένα όπλο. Την ίδια ώρα ο εκτελεστής βρίσκεται στο απέναντι πεζοδρόμιο και φωνάζει στον σύνεργο του «Έλα, κάνε γρήγορα να φύγουμε».

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής διαπίστωσαν ότι από τη μηχανή που βρήκαν στο ρέμα της Χελιδονούς έλειπε η μπαγκαζιέρα κάτι που σημαίνει ότι την πήραν.

Εκτός από τη στιγμή της δολοφονίας και της διαφυγής των δραστών οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής έχουν στη διάθεση τους υλικό που δείχνει τους «τρομοκράτες» να «σαρώνουν» την περιοχή ένα τέταρτο πριν την επίθεση. Εκτιμούν λοιπόν ότι είχαν κάνει “αναγνωριστική” πριν εκτελέσουν εν ψυχρώ σε λίγα δευτερόλεπτα τους νεαρούς.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ