Παρέμβαση εισαγγελέα έπειτα από αποκάλυψη της Realnews

Παρέμβαση εισαγγελέα έπειτα από αποκάλυψη της Realnews

 

Tη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  παρήγγειλε, η  Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών, με αφορμή τα δημοσιεύματα (Εφημερίδα «Realnews», «ethnos.gr», 3-11-2013) σχετικά με στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι εργαζόμενοι  στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) και στη Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου εξακολουθούν να εισπράττουν αμοιβές (μισθούς και επιδόματα), παρά το γεγονός ότι αυτά θα έπρεπε να έχουν περικοπεί, μετά την ψήφιση του νομικού πλαισίου για την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης.

Επίσης, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών με αφορμή δημοσίευμα (Εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», 27-10-2013) σχετικά με καταγγελία περί παράνομης είσπραξης από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ επιδομάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα για δήθεν υπερωριακή απασχόλησή τους, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης.

Εκτός των ανωτέρω, η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών με αφορμή δημοσίευμα («Εφημερίδα των Συντακτών»,30-10-2013) σχετικά με καταγγελία περί μη νόμιμης διεξαγωγής του διαγωνισμού για την κατάταξη 80 δόκιμων σημαιοφόρων στο Λιμενικό Σώμα –ιδίως τον τρόπο βαθμολόγησής τους και πιέσεις που φέρεται ότι ασκήθηκαν στους βαθμολογητές-, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Εσωτερικής Ποινικής Δίωξης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ