“Θα ανοίξουμε με μισή καρδιά”

“Θα ανοίξουμε, με μισή καρδιά”  

Να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή σκέφτονται οι έμποροι του κέντρου της Θεσσαλονίκης, αλλά με… μισή καρδιά. Όπως λένε, θέλουν να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, καθώς συμπίπτει με την πρώτη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο, αλλά, με τα δεδομένα που έχουν από την καθημερινότητα, βλέποντας και τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των πολιτών, φοβούνται πως θα ανοίξουν “τζάμπα”. Και όσοι απασχολούν υπαλλήλους σκέφτονται και την πρόσθετη αμοιβή που θα πρέπει να καταβάλουν στους εργαζομένους.

Την ίδια ώρα, να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, υπενθυμίζοντας ότι διαφωνεί πλήρως με τη λειτουργία τους τις Κυριακές, μετά την απόφαση που έλαβαν τα σωματεία που την απαρτίζουν, στη διευρυμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της, στις 29 Οκτωβρίου.

“Το 90% των συναδέλφων επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων λέει “όχι” στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αναρωτιόμαστε για ποιον “πελάτη” θα πρέπει να συμμορφωθούμε στο νέο νόμο και να ανοίξουμε τα καταστήματά μας στις 3/11/2013. Δεν αναρωτιόμαστε καθόλου ποιον εξυπηρετεί η κατάργηση της αργίας της Κυριακής: τα πολυκαταστήματα και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα”, υποστηρίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, που υπογράφουν ο πρόεδρος, Γιάννης Παπαργύρης και ο γενικός γραμματέας, Γιάννης Καραπινίδης.

Πηγή: thesstoday

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ