Φυλακισμένος θα εκδοθεί στη Γερμανία

Φυλακισμένος θα εκδοθεί στη Γερμανία

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι πρέπει να εκδοθεί στη Γερμανία ο Κουρδικής καταγωγής Τούρκος, Yuksel Ahmet Duzgun, προκειμένου να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του, που είναι 584 ημέρες.

Ειδικότερα, σε βάρος του εκζητούμενου Τούρκου, που είχε τα ψευδώνυμα Rustem ή Kamil ή Kasim, είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γερμανικών αρχών.

Σύμφωνα με το ένταλμα, ο Τούρκος καταδικάστηκε για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, καθώς από το 1996 έως το 2006 ήταν ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος – Μετώπου (DHKP-C), το οποίο δρα και στην Ευρώπη.

Ο καταδικασθείς προωθούσε από τη Γερμάνια τον ένοπλο αγώνα της οργάνωσης DHKP-C στην Τουρκία. Το 1997 η Γερμανία τού χορήγησε άσυλο και το Δεκέμβριο του 2010 τον απέλασε η τοπική διοίκηση της Στουτγάρδης, ενώ στην συνέχεια τελεσιδίκησε η καταδικαστική γι΄ αυτόν απόφαση της γερμανικής Δικαιοσύνης.

Από το Ανώτατο Περιφερειακό Δικαστήριο της Στουτγάρδης, ο Duzgun έχει καταδικαστεί σε ποινή 5 ετών και 4 μηνών και απομένει να εκτίσει 584 ημέρες.

Τέλος, οι αρεοπαγίτες επισημαίνουν ότι ο Duzgun, που αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του το 1997, πρέπει να εκδοθεί μεν στη Γερμανία, υπό τον όρο, όμως, ότι δεν θα εκδοθεί ή παραδοθεί στην Τουρκία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ