Μόνο 20.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Μόνο 20.000 οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

 

Μόνο 20.000 πολίτες από τους 580.000 δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης έχουν υποβάλει έως σήμερα την ηλεκτρονική αίτηση, για να λάβουν την προκαταβολή 25%, ενώ, την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους βενζινοπώλες, οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης είναι μηδενικές.

Η εφαρμογή για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης ενεργοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και κατά τα πρώτα 24ωρα λειτουργίας της το ενδιαφέρον των νοικοκυριών για το επίδομα εμφανίζεται…χλιαρό.

Σύμφωνα με στελέχη της Ομοσπονδίας των Βενζινοπωλών, οι παραγγελίες πετρελαίου είναι μηδενικές, επιβεβαιώνοντας έτσι όσους είχαν εξαρχής επισημάνει ότι η διατήρηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε υψηλά επίπεδα θα πλήξει καίρια τη ζήτηση και την κατανάλωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας των Βενζινοπωλών, για μεγάλες παραγγελίες (από 1.000 λίτρα) η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στην Αττική είναι 1,26 – 1,27 ευρώ ανά λίτρο, ενώ στην Περιφέρεια φτάνει στο 1,30 ευρώ το λίτρο.

Πηγή: Δημοκρατία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ