ΒΙΝΤΕΟ- Το πόρισμα για τη σχέση αστυνομικών με τη Χ.Α.

ΒΙΝΤΕΟ- Το πόρισμα για τη σχέση αστυνομικών με τη Χ.Α.

Δεν υπάρχουν συγκροτημένοι πυρήνες ή αδιαφανείς «φράξιες» ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην Ελληνική Αστυνομία, αναφέρει το πόρισμα των «αδιάφθορων» της ΕΛΑΣ το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα και το οποίο αφορούσε τη διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικών σε έκνομες ενέργειες μελών της Χρυσής Αυγής.

Σε σχέση με τα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς και διαφθοράς, το πόρισμα που παρουσίασε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ταξίαρχος Παναγιώτης Στάθης, αναφέρει ότι τα περισσότερα σημειώνονται στην Αθήνα, σε περιοχές όπως του Αγίου Παντελεήμονα, των Αμπελοκήπων, της Κυψέλης, της Ομόνοιας και της Ακρόπολης.

Από τις 24 Σεπτεμβρίου ελέγχθηκαν συνολικά 319 αστυνομικοί, δύο λιμενικοί, 12 ιδιώτες, 104 αστυνομικές υπηρεσίες, ένα γραφείο της Χρυσής Αυγής, 46 σπίτια, 30 οχήματα και δύο σκάφη. Κατά τη διάρκεια των ερευνών συνελήφθησαν 15 αστυνομικοί -εκ των οποίων οι 10 συνδέονταν με τη Χρυσή Αυγή- ένας λιμενικός και έξι ιδιώτες.

Επίσης, διερευνήθηκαν υποθέσεις ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς για το χρονικό διάστημα από το 2009 έως τον Οκτώβριο του 2013. Συνολικά εντοπίστηκαν 142 περιστατικά που έχουν καταγραφεί ως περιστατικά ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς που αφορούν υποθέσεις σε όλη την Ελλάδα. Μετά από ανάλυση αυτών των περιστατικών προκύπτει ότι η Αττική συγκεντρώνει ποσοστό 83%, συνεπώς μόλις το 17% σημειώθηκαν στην υπόλοιπη Ελλάδα. Από τα καταγεγραμμένα περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς προκύπτουν 115 περιπτώσεις εμπλοκής αστυνομικών, διαφόρων Αστυνομικών Υπηρεσιών, με υψηλότερα ποσοστά να εμφανίζουν οι Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης και διάφορα αστυνομικά τμήματα κυρίως του κέντρου.

Από τη συγκριτική ανάλυση των υποθέσεων αυτών, στο χρονικό διάστημα 2009- Οκτώβριος 2013, παρατηρείται αλματώδης αύξηση της εμπλοκής αστυνομικών σε περιστατικά ακραίας αστυνομικής συμπεριφοράς με κορύφωση το έτος 2012.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ