Συνεδριάζουν για τον Παπαγεωργόπουλο

Συνεδριάζουν για τον Παπαγεωργόπουλο 

Σε αποψινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ) αναμένεται να αποφασιστεί, κατά πάσα πιθανότητα, αν θα εκδικαστεί από το εφετείο η υπόθεση για την υπεξαίρεση στα ταμεία του κεντρικού Δήμου, με κατηγορούμενο και τον πρώην δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

Η διοίκηση του ΔΣΘ αποφάσισε να συνεδριάσει εκτάκτως, στις 8.30 το βράδυ, προκειμένου να αποφασίσει (εφόσον υπάρξει απαρτία) αν θα χορηγηθεί, ή όχι, στους δικηγόρους ειδική άδεια για να παραστούν στη δίκη.Το ζήτημα προέκυψε μετά την απόφαση, το πρωί, του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης να ξεκινήσει κανονικά η εκδίκαση απευθύνοντας έκκληση στους δικηγόρους να μην αποχωρήσουν από την αίθουσα. Σύμφωνα με απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας απαγορεύεται να παρίστανται την τρίτη μέρα της συνεδρίασης στα κακουργιοδικεία, εφόσον στις δύο προηγούμενες δεν έχει ξεκινήσει η δίκη, όπως συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση. Οι δικηγόροι όμως, επικαλέστηκαν την απόφαση αυτή και πλέον ο Δικηγορικός Σύλλογος θα αποφασίσει απόψε αν θα τους δοθεί άδεια για να διεξαχθεί η δίκη. Σε διαφορετική περίπτωση θα αναβληθεί.

Πάντως, σε κάποια διακοπή της δίκης, ο Δικηγορικός Σύλλογος, αρνήθηκε τη χορήγηση των σχετικών αδειών στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, [πλην αυτών που εκπροσωπούν τους πρώην δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και τον γενικό γραμματέα, Μιχάλη Λεμούσια, που ζητούν να γίνει η δίκη.

Μάλιστα, κατά την επανάληψη της διαδικασίας, εκπρόσωποι της διοίκησης του Συλλόγου εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους ενώπιον των δικαστών. «Δεν χορηγούμε άδεια», τόνισε η αντιπρόεδρος του ΔΣΘ Γιάννα Παναγοπούλου, απευθυνόμενη στην προεδρεύουσα του δικαστηρίου, πρόεδρο Εφετών Καλλιρρόη Χειμαρίου.

Η πρόεδρος επικαλέστηκε το νόμο 4220/11, που αφορά την επιτάχυνση εκδίκασης υποθέσεων διαφθοράς στο δημόσιο και είπε ότι «τα συνδικαλιστικά δικαιώματα είναι ήσσονος σημασίας μπροστά στον νόμο”. Το δικαστήριο δέχθηκε να συγκληθεί εκτάκτως, εκείνη την ώρα, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΣΘ, προκειμένου να προσκομιστεί έγγραφο που θα αποδεικνύει την απαγόρευση, αλλά κάτι τέτοιο όμως δεν ήταν εφικτό κι έτσι αποφασίστηκε να συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στην βραδινή του συνεδρίαση και να γνωστοποιηθεί η απόφαση αύριο το πρωί στους δικαστές.

Όπως τόνισαν νομικοί κύκλοι, εφόσον δοθεί η αναβολή, η νέα δικάσιμος που θα οριστεί θα είναι εντός τριμήνου.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ