Ραφαήλ Πατρωνίδης: Ένας πρωταθλητής σε αναπηρικό αμαξίδιο

Ραφαήλ Πατρωνίδης: Ένας πρωταθλητής σε αναπηρικό αμαξίδιο

 

Ο Ραφαήλ Πατρωνίδης είναι ένας δυναμικός έφηβος με παροιμιώδες ψυχικό σθένος. Από πολύ μικρή ηλικία και εξαιτίας μιας μηνιγγομυελοκήλης στη σπονδυλική στήλη, καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Ωστόσο αυτό, δεν στάθηκε εμπόδιο να ασχοληθεί σε επίπεδο πρωταθλητισμού με το τένις.

Διαβάστε το αυτοβιογραφικό σημείωμα του Ραφαήλ Πατρωνίδη:

«Γεννήθηκα στις 2 Ιουλίου 1998 στη Νίκαια της Λάρισας. Εξαιτίας μιας μηνιγγομυελοκήλης στη σπονδυλική στήλη καθηλώθηκα σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Σε ηλικία 7 ετών με την παρότρυνση του παραολυμπιονίκη του τένις Κώστα Βαζούρα άρχισα δειλά-δειλά να ασχολούμαι με το τένις. Η πρώτη μου επίσημη εμφάνιση ήταν στην Καλαμάτα στις 22 Ιουλίου του 2005 στα εγκαίνια του Δημοτικού γηπέδου τένις για άτομα με αναπηρία, συμμετέχοντας σε αγώνα επίδειξης με τον προπονητή μου Κώστα Βαζούρα.

Στη συνέχεια στις 28 Σεπτεμβρίου 2006 και 2007 συμμετείχα στο τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Αίολος Open» που έλαβε μέρος στη Σητεία της Κρήτης.

Το 2008 συμμετείχα σε τουρνουά στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας και το 2009 έλαβα μέρος σε τουρνουά στην Αττάλεια της Τουρκίας. Ήταν φοβερή εμπειρία για μένα να αγωνίζομαι με παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας από μένα (16-18 ετών).

Το 2010 πήρα μέρος στο παγκόσμιο τουρνουά τένις «Bavarian Indoor Open» στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Η συμμετοχή μου στο διεθνές camp, στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας τον Ιούλιο του 2010 υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις (I.T.F) ήταν μια ξεχωριστή στιγμή στην αθλητική μου πορεία. Τον Οκτώβρη του 2010 συμμετείχα σε τουρνουά τένις που διεξήχθη στην Σμύρνη της Τουρκίας.

Το 2011 τον Μάρτιο έλαβα μέρος σε τουρνουά στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς σε τουρνουά στο Βέλγιο. Τον Σεπτέμβριο του 2011 όπου συμμετείχα σε τουρνουά που διεξήχθη στη Σμύρνη της Τουρκίας πέτυχα την πρώτη μου επίσημη νίκη εναντίον ενός αθλητή από την Τουρκία με σετ 6-0, 6-0.

Επόμενος στόχος η συμμετοχή στο τουρνουά στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας στις 13 Μαρτίου 2012».

 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ραφαήλ Πατρωνίδη www.rafailpatronidis.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ