Οι ξένες γλώσσες «γονατίζουν»…

Οι ξένες γλώσσες «γονατίζουν»…

Μέχρι και… 4.000 ευρώ πληρώνει ετησίως μία ελληνική οικογένεια για τις ξένες γλώσσες των παιδιών.

Το φροντιστήριο εδώ και χρόνια αποτελεί «αγκάθι» στον προϋπολογισμό των νοικοκυριών, όπως και η αγορά των βιβλίων, ενώ, εξαιτίας της κρίσης, όσοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο κόστος εκμάθησης μίας ξένης γλώσσας, έχουν αυξηθεί δραματικά.

Τα πρόστιμα άνω των 800.000 ευρώ, που επέβαλε τη Δευτέρα η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε συλλόγους ιδιοκτητών κέντρων ξένων γλωσσών για κρυφές συμφωνίες καθορισμού των διδάκτρων, ανέδειξε, για ακόμα μία φορά, τις πρακτικές καρτέλ της χώρας μας στη βιομηχανία της γλωσσομάθειας.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία έρευνας που πραγματοποίησε το Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, το 48% των γονέων δαπανούν από 700 έως 1.500 ευρώ το χρόνο για τα κέντρα ξένων γλωσσών.

Ένα σημαντικό ποσοστό 16% πληρώνει από 1.500 έως 2.200 ευρώ, μία μερίδα γονέων 8% δίνουν από 2.000 έως 3.000 ευρώ το χρόνο, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό 3% καταβάλλει έως και 4.000 ευρώ για τα φροντιστήρια των παιδιών.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ